Nevşehir Üniversitesi 2. Lig Bayan Basketbol Takımına, ABD’li Basketbolcu Ree Iola Browne transfer edildi. 

 

Nevşehir Üniversitesi , eğitim-öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra Türk sporuna katkıda bulunmak, Nevşehir ve Nevşehir Üniversitesinin adını sportif faaliyetlerle de duyurmak adına çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu amaç doğrultusunda yeni kurulan ve eksikliklerine rağmen spor kültürüne yaptığı katkılarla adından söz ettirmeye başlayan 2. Lig Bayan Basketbol Takımı, Amerikalı Basketbolcu Ree Iola Browne ile sözleşme yaparak resmen bünyesine kattı.  

 

Gerçekleştirilen transfer ile birlikte Nevşehir Üniversitesi 2. Lig Bayan Basketbol Takımının eksiklerinin giderilmesinin yanı sıra profesyonelleşme yolunda olumlu bir adım atıldığını belirten Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Antrenörü Mustafa Yarılı, eksikliklerin giderilmesi ile birlikte yeni başarılara imza atmayı hedeflediklerini söyledi.  Yarılı ayrıca “Transferin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a teşekkür ederiz” dedi.

 

Nevşehir Üniversitesi 2. Lig Bayan Basketbol Takımıyla sözleşme imzalayan ve takıma katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Amerikalı Basketbolcu Ree Iola Browne, kendisini takıma davet eden teknik heyete teşekkür ederek, yeni başarıları birlikte elde edeceklerini kaydetti.