Bal ligi 6.Grupta mücadele eden ve haftayı Kayseri Yolspor karşısında aldığı 4-0 lık galibiyetle kapayarak yıllar sonra liderlik koltuğuna oturan Nevşehirspor GK, şampiyonluğa odaklandı.

İşte Nevşehirspor'un hafta sonu aldığı 4-0 skorla Liderliğe yükseldiği Kayseri Yol Spor maçının ardından FİB Haber Spor servisimizin hazırladığı Spor Analiz:

Bal ligi 6.Grupta aldığı süpriz bir kararla takımın başından ayrılan Bülent Topuzoğlu'nun yerine 
T.Direktörlüğüne eski efsane futbolcusu Yahya Ünal'ı getiren Nevşehirspor Şampiyonluk hedefinden şaşmayarak bu hedefe ne kadar inandığını Kayseri Yol Spor maçıyla herkese gösterdi. Ve Nevşehirsporun Yeni T.Direktörü Yahya Ünal ilk sınavında başarılı hamlelleri oyunu iyi okuması ilede takımın hedeflerinden uzaklaşmayacağını gösterdi.


Başarılı kaleci Asım ATMALIOĞLU'nun cezası nedeniyle forma giyemediği maçın hakemleri oldukça başarılı bir yönetim göstererek alkışı hak ettiler. Türk hakemlerinin Futbol kamuoyunda tüm liglerde ki başarısız performanslarıyla büyük eleştiri topladığı bu günlerde Nevşehirspor GK - Kayseri Yol Spor maçının Hatay bölgesinden hakemleri "Halil İbrahim Sert  Bekir Özçelik  Aziz Olcay Olğaç " üçlüsü adaletli ve çok başarılı bir yönetim göstererek takdir topladı.

Diğer taraftan Nevşehirspor'u Liderliğe taşıyan 4-0 lık Kayseri Yol Spor galibiyetinin 3 Kahramanı vardı.

"Kaptan Ulaç - Buzo - Canberk"


Cenberk Takımın CAN'ı ...

Önce Orta sahanın beyni Canberk'ten bahsetmek gerekiyor. 4 sırt formasıyla sahada adeta basmadık yer bırakmayan Canberk, Birinci bölge ile üçüncü bölge arasında oyun kuruculuğundaki ustalığı ve takımın frütözü olarak bu maçta başarılı bir performans sergiledi. İlerleyen haftalarla birlikte performansınında giderek yükseldiği başarılı futbolcu Canberk, Takımda Üstlendiği önemli görevi şuana kadar layıkıyla yürütüyor. Bu oyununu tüm maçlarda aynı performansla sergilemsini diliyor kendisini tebrik ediyoruz.

Ulaç bu haftanın futbolcusu...!

Attığı 2 golle galibiyette büyük katkı sahibi olan ve Şüphesiz atılan gollerdeki katkısı kadar defansif ve ofansif yönüyle günümüz çağdaş futbolunun gereğini sahada ders verircesine gösteren Takımımızın kaptanı Ulaç Çağlayan'a ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Futbolda ki tecrübesi ve olgunluğunu kendine has özellikleriyle gösteren sağ kanattaki tüm ataklarıyla takımı ateşleyen Grupta gol kralı Buzo'nun attığı bir çok gole asist yapan Ulaç'ı alkışlıyor başarılarının devamını diliyoruz. Ayrıca Yine Dünyada en çok ilgi toplayan Futbolun bir temaşa sanatı olduğunu başarılı futbolculuğu kadar showlarıyla da yaşatan Ulaç bu haftanın futbolcusu olmaya namzed.

Fenerbahçe altyapısında yetişen Göztepe gibi Türk futbolunun köklü takımlarında forma giyen ve aynı zamanda 3 yabancı dil bilen Kaptan Ulaç Çağlayan , Nevşehirspor'da yakaladığı başarılarının Şampiyonlukla taçlandırılması ve onu bağırlarına basan taraftarlarını da ödüllendirmesi adına büyük bir sorumluluk taşıyor. Büyük yeteneklere sahip olan başarılı futbolcu Ulaç aslında hak ettiği yerlerde olmadığı bi gerçek tıpkı Efsane Nevşehirspor'un hak etmediği yerde olduğu gibi.Umuyoruz ki Kaptan Ulaç'ın sahada orkestra şefliğinde takımımız bu sene o yıllardır özlediği şampiyonluğa ulaşması en büyük temennimiz.

 

Gelelim Takımımızın diğer önemli Yıldızı Buzo'ya...

Bal liginde 12 grubun gol kralı olarak büyük bir başarı yakalayan Buzo, şuana kadar oynadığı toplam 5 maçta 7 gol atamayı başardı. Ve şimdiye kadar oynanan tüm resmi maçlarda gol attı. Futbolu üstün zekası ve yetenekleriyle oynayan Nevşehirspor un en önemli gol ayağı Buzo, Ceza sahası içinde bir golcünün nerde olması gerektiğini adeta gösteriyor. Risksiz gösterişten uzak futbolu Paslarda ki başarılı yüzdesi ve hava hakimiyetindeki başarısı ile Buzo haftayı da boş geçmedi.  

Buzo'nun Nevşehirsporun bu seneki hedeflediği şampiyonluğuna atacağı golleriyle katkı sağlayarak gol krallığını yaşaması ve önümüzdeki sezonda Şampiyon takımın Gol kralı oyuncusu olarak üst liglerde boy göstereceğine kesin gözle bakılıyor.

Hakemler :  Halil İbrahim Sert  Bekir Özçelik  Aziz Olcay Olğaç

 

Protokol Koltukları da Trübün de Boş Kalmadı ...

Bu senenin çok farklı olduğunu aslında daha maç başlamadan tribünlere bakarak karar vermek hiçte zor olmasa gerek.

Nevşehir Milletvekillerini, Belediye Başkanlarını, İl Müdürleri ,STK temsilcileri , İş Adamları ,Basını ve bu şehre gönül veren binlerce taraftarların Gazi stadında takımının yanında olduğunu görmek elde edilen başarının resmini çekmek adına da önemli bir gösterge.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'de Yolspor maçındaki 4-0 lık galibiyetle gelen Liderlik sonrası sosyal paylaşım sitesi kendi hesabından attığı Twitle bir mesaj göndererek ; - Bugün Gazi stadında olup coşmak vardı.Ancak il dışında olmama gerekiyordu .Tebrikler çocuklar.Hedefe az kaldı sözleriyle takımımızı kutladı.

 

Bu Büyük Taraftara Şampiyonluk Yakışır:

Maç boyunca 90 dakika centilmence takımını destekleyen takımın şüphesiz en büyük destekçisi ve ateşleyici gücü olarak Büyük ve efsane Nevşehirspor taraftarları alkışı ve övgüyü fazlasıyla hak ediyor. Özellikle Ahmet Yetişir liderliğindeki Genç Meterisler taraftar grubu bu şehre ve takımına sevdasını gösterdikleri destekleriyle sürdürürlerken bu şehre ve bu taraftara Şampiyonluğun fazlasıyla yakışacağını da gösteriyorlar.

 

Şimdi Şampiyonluğa koşan Nevşehirspor'umuzun maçına Milletvekillerimizle birlikte Nevşehir Valimiz Mehmet Ceylan , Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i de görmeyi arzuluyoruz...

İnşallah önümüzdeki hafta sonu oynanacak Yeni Kırşehirspor Derbi maçında da galibiyet alarak, yakalayacağımız seri galibiyetlerle liderliğimizin sezon sonuna kadar sürmesi tek büyük dileğimiz.

Son Söz:
 
“Nevşehir'in, Kırmızı-Beyazlı camianın beklentisi şampiyonluk. Yönetim, taraftar ve futbolcular emek vereceğiz. Hep beraber bu formayı terleteceğiz ve sonunda şampiyonluğa ulaşacağız..."

Gelin şimdi www.fibhaber.com Foto galerisinde Nevşehirspor - Kayseri Yol Spor maçının o unutulmaz anlarını birlikte yeniden yaşayalım.