Ziraat Türkiye Kupası 2.Turunda Nevşehirspor GK, Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda 4-0 mağlup ederek kupada saf dışı bıraktı. 

Spor Toto 3.Lig temsilcimiz Kayseri Erciyesspor, Ziraat Türkiye Kupası 2.Tur maçında sahasında Nevşehirspor´u konuk etti. Eleme usulü yapılan tek maçta Nevşehirspor sahadan 4-0 galip ayrılarak turu geçen taraf oldu. Tribünde ise Nevşehirspor´un taraftar sayısının Erciyesspor´a göre daha fazla olması ise gözlerden kaçmadı.​

Nevşehirspor Karşılaşmaya Can Avcı, Eray Eren, Hüseyin Civelek,  Ömer Faruk Çelimli, Şafak bayraktar, Canberk Soykuvvet,  Hakan Doğan, Coşkun Korkmaz, Chıbuzor Nwogbo, Kaho Yannıc ve Ahmet Keleş on biri ile başladı.

Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha´da oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Kayseri Erciyesspor oldu. Henüz 11.dakikada Batuhan Hidayetoğlu, ceza sahası dışında topla buluştu. Ceza sahası içerisine girdi ve kaleci ile karşı karşıya geldi. Şutunu çekti ancak kaleci topu çıkartmayı başardı. 22.dakikada Nevşehirspor´da Coşkun Korkmaz sağ kanattan atılan ortada ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluştu. Vuruşu az farkla auta gitti. 25.dakikada ise Nevşehirspor´dan Coşkun Korkmaz´ın ara pasında Ahmet Keleş topla buluştu ve kaleci Osman ile karşı karşıya kaldı. Keleş´in vuruşunda top kaleci Osman´da kaldı. 33.dakikada Nevşehirspor´da Coşkun Korkmaz´ın ara pasında Chıbuzor Aloysıus kaleci Osman Kuş ile karşı karşıya geldi. Chıbuzor (Buzo) şutu ağlarla buluştu ve Nevşehirspor 1-0 öne geçen taraf oldu. 38.dakikada Erciyesspor´da Muhammed Yasin girdiği pozisyon sonrasında hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. İlk 45 dakikalık bölüm ise Nevşehirspor´un 1-0´lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıda ise Nevşehirspor daha atak oynamaya başladı. 67.dakikada gelişen atak sonrasında Nevşehirspor´dan Ahmet Keleş, topu bir kez daha filelerle buluşturarak takımının 2.golüne imza attı. Nevşehirspor, Erciyesspor karşısında 2-0 öne geçti. 69.dakikada ise Coşkun Korkmaz hızlı bir atak ile kaleci Osman ile karşı karşıya kaldı. Coşkun´un sert vuruşunda top üstten auta çıktı. 75.dakikada ise Nevşehirspor´un etkili ismi Coşkun´un yerine oyuna Recep Doğan girdi. 77.dakikada ise Erciyesspor´da Batuhan oyundan çıkarken yerine Osman Türkmen girdi. Dakikalar 80´i gösterdiğinde ise bu kez Nevşehirspor Nijeryalı oyuncusu Yannick ile bir kez daha golü buldu ve skoru 3-0´a taşıdı. 82.dakikada bu kez Nevşehirspor´da sahneye Hakan Doğan çıktı ve attığı golle skoru 4-0´a taşıyan isim oldu. Son düdük ile birlikte Kayseri Erciyesspor, sahasında 4-0 mağlup olurken, Nevşehirspor bir üst tura yükselen taraf oldu.

Stat: Atatürk Spor Komleksi Yan Açık Saha

Hakemler: Uğurcan Gökler, Alican Ergincan, Türker Özer
Kayseri Erciyesspor: Osman, Muhammed Yasin, Turgay Aydoğan (Dk.65 Halil (Dk.89 Burak), Talha Çoban, Cüneyt, Ömer Faruk, Seyfettin, Batuhan (Dk.78 Osman), Furkan Ulus, Okan Yenidünya, Yusuf

Nevşehirspor GK: Can Avcı, Eray, Hüseyin, Ömer Faruk Çelimli, Şafak, Hakan Doğan (Dk.88 Beytullah) Coşkun Korkmaz, Canberk Soykuvvet, Chıbızor Nwogbo, Stephone Kaho (Dk.84 Serhan Karahan) Ahmet Keleş (Dk.75 Recep Doğan)
Goller: Dk. 35 Chıbızor Nwogbo, Dk.66 Ahmet Keleş, Dk.80 Stephone Kaho, Dk.82 Hakan Doğan (Nevşehirspor)

Sarı Kartlar: Muhammed Yasin, Batuhan (Kayseri Erciyesspor) Serhan Karahan (Nevşehirspor)



Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçında Kayseri Erciyesspor’u attıkları 4 golle kupa dışında bırakan Nevşehirrspor’da teknik direktörü Cüney Tiryaki, izleyenler açısından keyifli, kendileri açısından yorucu bir maç oynadıklarını belirtti.

Ziraat Türkiye Kupası 2. Turunda Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Sahasında ​3. lig temsilcisi Kayseri Erciyesspor’u 4-0' la yenen Nevşehirrspor kupada 3. tura yükseldi.

Asıl hedeflerinin lig olduğunu kaydeden Nevşehirrspor Teknik Direktörü Cüneyt Tiryaki, “İzleyenler açısından keyifli, bizim açımızdan yorucu bir maç oldu. İki takım açısından da yorucu oldu. Takımımızı kutlamak lazım. Çok özverili bir şekilde mücadele ettiler ve güzxel oyunumuzu bol gollü bir galibiyetle süslemesini bildik. Ve Sonuçta turu atladık. Önemli olan turu geçmekti. Bazı genç oyuncularımızı da burada oynattık, gördük. Bizim için de kazanç oldu. Sonuçta bizim için öncelikli olan lig. Lig daha önemli. Şimdi önümüzde Aksaray Belediyespor maçı var. Her maç bizim için ciddi ama şu anda Aksaray Belediyespor maçını düşünüyoruz. Aksaray maçını da kazanarak, lige iyi bir başlangıç yapmak hedefindeyiz" dedi.



Ziraat Türkiye Kupası (Profesyonel Takım) 
(2.Tur) 

 KAYSERİ ATATÜRK SPOR KOMP.YAN AÇIK SAHA - KAYSERİ 

 UGURCAN GÖKLER(Hakem)
 ALİCAN ERGİNCAN(1. Yardımcı Hakem)
 TÜRKER ÖZER(2. Yardımcı Hakem)
 GÜRCAN HASOVA(Dördüncü Hakem)

 HÜSEYİN ÖZÇELİK(Gözlemci)
 HAKAN BAŞESGİOĞLU(Temsilci)



Kayseri Erciyesspor İlk 11
72. OSMAN KUŞ
69. TURGAY AYDOGAN
38. YUSUF YÜCEL
77. CÜNEYT TURGUT
70. TALHA ÇOBAN
14. OKAN YENİDÜNYA
8. MUHAMMED YASİN TURGUTALP
10. FURKAN ULUS
57. SEYFETTİN YESÜGEY
67. BATU HAN HİDAYETOĞLU
9. ÖMER FARUK KILIÇ
 Yedekler
90. SAMED ONUR COŞKUN
15. OSMAN TÜRKMEN
2. HALİL KARATAŞ
71. EMRE DUVAR
28. GÖKTUĞ BERATHAN ŞEKER
68. BURAK TÜRKMEN
7. BATUHAN TAŞTAN

 Teknik Sorumlu
ERTUĞRUL SEÇME

Nevşehirspor İlk 11'i; Can Avcı, Eray Eren, Hüseyin Civelek,  Ömer Faruk Çelimli, Şafak bayraktar, Canberk Soykuvvet,  Hakan Doğan, Coşkun Korkmaz, Chıbuzor Nwogbo, Kaho Yannıc ve Ahmet Keleş on biri ile başladı.
 Teknik Sorumlu
Cüneyt Tiryaki


MAÇ SONUCU
Kayseri Erciyesspor:0-4:NEVŞEHİRSPOR
Goller:BUZO,AHMET KELEŞ,YANİCK,HAKAN DOĞAN
3.TURDAYIZ

Goller:
80' Dakika Hakan Doğan
78' Dakika Yannickkkk
70' Dakika  Ahmet Keleş
33' Dakika- Buzo
............................................
Nevşehirspor, Ziraat Türkiye Kupasında 3. Tura Yükseldi. Kupa maçında Nevşehirspor'u desteklemek üzere trübünlerde AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider ve AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver'de yer alarak takımımızı bu zorlu karşılaşmada yalnız bırakmadılar.

Türkiye Kupası 1.Kademe Karşılaşmasında Karaman Belediyespor'u deplasmanda penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek bir üst tura çıkmayı başaran Nevşehirspor'un 2.Turda bugün rakibi Kayseri Erciyesspor'u da 4-0 farklı bir skorla yenerek 3.Tura geçmeyi başardı.

Hakemler : Uğurcan Gökler -Ali Can Ergincan - Türker Özer- Gürcan Hasova





Haber:Mustafa Ferveren


Haber:Mustafa Ferveren