Türk Futbolunun köklü kulüplerinden Nevşehirspor'un şanlı mazisi tarih sayfalarına not düşecek o kadar çok yaşanmış hatıralarla dolu ki...

Bir avuçta olsa İsimsiz kahramanların sahipsiz bırakmadığı ve hep yanında olduğu o döneme gelin birlikte bir yolculuk yapalım...

Sizleri aslında çokta eskilere götürmeyeceğiz.

Nevşehirspor'un Profosyonel liglere , 3.Lige veda ettiği, o bir avuç vefakar gençleri ve renklerine sevdalı platonik aşkı karşılıksız gönül verenlerin, takımın sahipsizliğinde sahiplendiği bir döneme tam 9 yıl öncesine bir yolculuk yapıyoruz.

İşte bunlardan yaşanmış bir anektodu sizlerle paylaşıyoruz...


ABDULLAH ÇATLI TEZAHURATİMİZİN HIKAYESI:

MARDİN HATIRASI:

Günlerden NEVŞEHİRSPOR günüydü,
Tarihlerden 9 Nisan 2006

Nusaybin karşısında o muhteşem taraftarı ise yine yanındaydı Arma uğruna geceden düştük yollara 850 km olsada o yollar yakındı Genç Meterisliler'in yürekli çocuklarına inadına korkusuzca yürek isterdi Nusaybin'e gitmek deplasmana, 4 gün once şehit vermistik kiziltepede!

O yürek ise vardı bizde sapina kadar girdik kara bulutlar arasında stadyum'a yağıyor kafamıza taş sopa sandık ki bunlardaki düşünce vatana can feda ama gördük ki bunlar vatan düşmanıymış aga !!! karşımızda binlerce hain Onlar atar (Kahpe) Abdullah öcalan diye slogan bizde dururmuyuz başladık Mardin'de inletircesine ortalığı:

Babaların babası
Gönüllerin sultanı
Bu alemin kralı
ABDULLAH ÇATLI !!! 
ABDULLAH ÇATLI ....!!!

Sonra özel harekat polisleri geldi hepsi hepsi 5 kişi buraya bir Ankaragücü GECEKONDU ve adanademirspor ŞİMŞEKLER geldi yıllar önce birde siz NEVŞEHİRSPOR GENÇ METERİSLİLER buraya gelmeye yürek ister dedi bizde o memura dedik ki dayıcım biz Nevşehir'liyiz Nevşehirspor'luyuz bu takımı Hayatımız pahasına sevdik mesafe engel değil bizim sevgimize farketmez dedik !!!

Yürekli futbolcularımız vardı bizim,
Yürekli taraftarımız vardı,
Yılmadan mücadele eden,
Arma sevdalıları'nın işidir "TRİBÜN"

- Taraftarımız Ömer Faruk Şahin'den Alıntı-

Unutmak Mümkün mü ?

Bizi Mardin girişinde sarp kayalıklar arasında panzerler karşıladığında biran şaşırmıştık biz nereye geldik diye...?

Sonradan başımıza geleceklerden bi haberdik. Ama gittik gördük ve yaşadık... Misak-i milli sınırları içerisinde yer alan vatan topraklarında ,Ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanan oyunların ve kandırılmış insanların acizliğini herşeye rağmen az sayıdada olsa bir kaç bilinçli insanımızın adeta içimize umut eken kardeşliğimizin misafirperverliğini ve mahçubiyetliğini de yaşadık.Ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunların canlı yayın görüntüleri yanında Nevşehirspor' umuzun sahadaki oyunu aslında daha hakemin başlama düdüğü çalmadan bitmişti çoktan...

Nusaybin'in Cezası nedeniyle Mardin 21 Kasım Şehir stadyumuydu adres...

Evet 3.Lig'de şerefle mücadele eden takımımımız için Nusaybin deplasmanında oynayıp 4-3 mağlup biten maçı aslında daha sahaya çıkmadan kaybetmiştik. Öyleki Futbolcularımız daha stada girişte demir bilyeler taşlar sopalara hedef olup daha maç yapmadan sakatlanan, yaralanan sporcularımızın sahaya çıkarken ayakları titriyordu.

Nevşehirspor'a gönül veren Genç Meteris Grubumuz Ahmet Yetişir, Ömer Faruk, Mehmet, Yaşar, Ali Kurnaz ve diğer gönüldaşlarımızla ile o vefalı genç Yöneticilerden Av. Alperen Feralan , Ahmet İnce , Tolga Karaca , İbrahim Karabıyık ile FİB Haber Genel Koordünatörümüz Fikret Çapacı o unutulmaz günlerin canlı şahitleri belkide bir anlamda kahraman spor gazileri olmuştular.

Sahada ve saha dışında Allah bir daha o dönemleri yaşatmasın...

( Yüce Milletimiz her zaman olduğu gibi bu oyunu bozacak ve asla bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.)