Nevşehir’in ulusal ve uluslar arası müsabakalarda yüzünü ağartan Atletizmcilerimiz geçtiğimiz sezonu 16 Türkiye birinciliği ile kapadı.
Atletizm Antrenörü Resul Köstekçi, 22 Türkiye İkinciliğinin yanı sıra 25 Türkiye Üçüncülüğü derecelerinin de kazanıldığı geçtiğimiz sezonda Avrupa ülkelerinde yapılan müsabakalarda Erdem Öz, Anıl Kalaycı ve Oğuzhan Benli’nin yine elde ettikleri başarılarla Nevşehir’i atletizm branşında üst seviyeye taşıdığını söyledi.
Köstekçi, “İlk etapta dağ, yol ve kros koşularıyla başladığımız atletizmi Nevşehir’de pist yarışlarına taşıdık. 2015-2016 sezonunu 16 Türkiye Şampiyonluğu ile kapadık. Bunların yanında 22 Türkiye ikinciliği, 25 Türkiye üçüncülüğü derecelerini de kazandık. Sprinter sporcularımızın başarıları da bu yıl dikkatleri çekmeyi başardı. Oğuzhan Benli’nin İsveç’te ülkemizi 4x400 mesafesinde temsil etmesi de bizim için ayrı bir gurur tablosu oldu. Erdem Öz ve Anıl Kalaycı’nın ulusal ve uluslar arası müsabakalarda elde ettikleri başarılar ve yaptıkları dereceler kendilerini örnek alan sporcularımız içinde güzel bir örnek teşkil etti” diye konuştu.