Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Spor Toto Teşkilat Başkanlığının Türkiye genelinde uyguladığı halı saha projelerinden birininde Ürgüp Mustafa Veli Halıcı İmam Hatip Orta Okulunun bahçesine yapılması için yaptığı girişimler sonucunda halı sahanın yapımına başlandı.
Ürgüp Belediyesi ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Ürgüp Mustafa Veli Halıcı İmam Hatip Orta Okulunun bahçesine Spor Toto teşkilat başkanlığı tarafından 25 x 45 nizami halı sahanın yapımına ilgili müteahhit tarafından başlandı.
Okul Müdürü Mustafa Fidan'dan alınan bilgilere göre, halı sahanın yan tarafındaki voleybol ve basketbol sahası da yenilenerek hem okul öğrencilerinin hem de mahalle gençliğine hizmet verebilecek bir spor kompleksi haline getirilecek.
Ürgüp Belediyesi tarafından projelendirilen halı sahayı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı finanse ediyor.
Gençleri spora yöneltmek, onların beden ve zihin olarak gelişimine katkı sağlamak ve boş zamanlarını sporla değerlendirmek amacıyla yapımına başlanan halı sahanın yapıldığı okulun Müdürü Mustafa Fidan, tesisin Mustafa Veli Halıcı İmam Hatip Orta Okuluna kazandırılmasında Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'a, ve tüm emeği geçenlere tüm gençler adına teşekkür ettiğini belirtti.