NEVŞEHİR(MHA) 2013 Yılını değerlendiren Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürü Mustafa Ünlüer, geçtiğimiz yılın hem spor yatırımları, hem de sportif başarılar konusunda başarılı bir yıl olarak geçtiğini belirtti.

2013 Yılı içerisinde yapımına başlanan ve önümüzdeki günlerde tamamlanarak hizmete girecek olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Gençlik Merkezinin yanında 2 ve 3 Nolu çim sahalara iki katlı soyunma odalarının yapılması, Hacıbektaş Sentetik futbol sahası yapımı ile Acıgöl ilçesindeki Spor salonunun Nevşehir spor alt yapısına önemli kazanımlar katacağını dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Hacıbektaş Sentetik saha yapımının tamamlandığını ve soyunma odalarının ihale aşamasında olduğunu da ifade etti.

Nevşehir’in spor alt yapısının kuvvetlendirilmesinin yanında 2013 yılında sportif açıdan da başarılarla geçen bir yol olduğuna değinen Ünlüer, “İlimizde milli sporcu sayımız arttı. Özellikle Atletizm, Boks ve Taekwondo gibi spor branşlarında milli sporcu sayılarımız geçen yıl artışa geçti. Bu branşlarda 2014 yılında daha fazla sporcumuzun milli formayı giyebileceğini düşünüyorum. Lisanslı Sporcu sayısı ve sporun okullara daha fazla sokulması anlamında da geçtiğimiz yıl verimli bir yıl oldu. Gerek spor alt yapısının ilimizde geliştirilmesine yönelik yapılan yatırımların gerçekleştirilmesinde, gerekse sportif başarıların kazanılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yatırımlarımızı bire bir takip eden ve hayata geçirilmesini sağlayan başta Milletvekillerimiz olmak üzere, Sayın Valimize, İl belediye başkanımız olmak üzere diğer ilçe ve belde belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.