Bu kampanya kapsamında katılımcılara Herkes İçin Spor lisansı çıkarılıp Sayın  Valimiz Abdurrahman SAVAŞ tarafından dağıtıldı. Valimizin lisansını İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER takdim etti. Lisans çıkaranların arasında Sayın Valimiz Sayın Abdurrahman SAVAŞ , İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER, Ziraat Bankası Müdürü Şefik BURNAK, Eski İl Milli Eğitim İl Müdürü Harun FATSA,  Spor Şube Müdürümüz M.Ünal KİTAPCI, Gençlik Merkezi Müdürü Eser SAAT, Cumhuriyet Savcısı Süleyman POLAT, Doktor Osman ÖZSOY, Basın Mensubu arkadaşlardan  Yücel VELİOĞLU, Muhammet Uğur UZUN, Murat ASİL , Mehmet ÖZDEMİR ve çok sayıda katılımcı vardı.

Nevşehir de "7'DEN 87'YE SAGLIKLI YASAM ICIN SPOR" PROJESI


Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÜNLÜER, “ Spor bilincini oluşturmak ve halkın sportif faaliyetlere katılımını artırmak için yaz aylarında gerçekleştirilen projelerin kış aylarında da devam etmektedir.    İl Müdürlüğümüz tarafından başlatılan 7 den 87 ye Herkes İçin Spor kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanya kapsamında herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Merkez ve ilçelerdeki tüm tesislerimiz 7 gün 24 saat halkımızın kullanımına açıktır.” dedi.

BÜTÜN NEVŞEHİR'LİLERİ SPOR YAPMAYA BEKLİYORUZ
Nevşehir Valisi Abdurrahman SAVAŞ Nevşehirlileri spora teşvik etmek için şunları söyledi :      “ Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı hareketli ve sağlıklı bir yaşam kapsamındaki çalışmalar tüm Türkiye’ de devam etmektedir. İlimizde de sağlıklı yaşam için temel şartlardan biri daha çok harekete dayanan bir takım ağır sporlar değil yürüyüş gibi herkesin yapabileceği sporlarla yaşamımızı sürdürmemiz gerekir. Valiliğimizde de bu çerçevedeki çalışmalarımızı Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü  ve Sağlık Müdürlüğü yürütüyorlar. İlimizdeki spor tesisleri  7 gün 24 saat halkımızın spor yapması için açıktır. Tesislerimizin kullanım oranını arttırmak için her geçen gün çaba sarf ediyoruz. Bu aşamada da önemli bir mesafe kat etmiş durumdayız. Nevşehir Kapadokya bölgesi bu sporlar için belki de en güzel yerlerden bir tanesidir. Muhtelif vadiler sadece Türkiye’den değil Avrupa’dan insanlar gruplar halinde gelip birkaç gününü burada geçirmesi için cazip bir yer halinde. Halkımızın da bu değerleri bilerek havaların müsait olduğu zamanlarda doğada vadide , olmadığı zamanlarda il ve ilçelerimizdeki tesisleri kullanarak daha hareketli bir yaşam sürdürmesini istiyoruz. Valilik olarak sadece sözlü mesajla değil aynı zamanda bizzat sporun içinde hareketli yaşam ilkelerine uygun yaşamak için gayret sarf ediyoruz. Bu çerçevede kat edeceğimiz önemli mesafeler var. Bir yılı aşkın bir süredir mesai arkadaşlarımızla daire müdürlerimizle birlikte haftada birkaç gün spor yapıyoruz etkilerini henüz görmeye başladık. İnşallah bundan sonraki dönemde bu hareketli yaşamın sağlığımızı olumlu etkileme yönünde daha güzel neticelerini göreceğiz. Bu vesile ile tüm Nevşehirli hemşerilerimizi daha hareketli bir yaşam için tesislerimizi kullanmalarını özellikle arzu ettiğimi ifade etmek istiyorum. Herkese sağlık dolu mutlu yaşamlar diliyorum.” Konuşmalarının ardından Sayın Valimiz ve İl Müdürümüz katılımcılara pasta ve meyve suyu ikram ettiler.