Nevşehir'in Ürgüp İlçesinde dördüncü kez düzenlenen Salomon Kapadokya Ultra Trail, Cuma günü Cumhuriyet Meydanında kurulan stantlar ve Expo ile başladı.
Aynı gün akşamı Şölen alanında binlerce sporcunun katılımıyla düzenlenen makarna partisi, Power Fm DJ'lerinin performansı ile unutulmaz Ürgüp akşamlarından birisi yaşandı, Şölen alanında sporcuları ziyaret eden Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Organizasyon sorumlularından Argeus Travel Event Muammer Sak'tan organize ile ilgili bilgiler aldı.
Etkinlikte ilk start olan 110K startı Cumartesi günü saat 07:00'de verildi. Sporcular balonlarla birlikte Ürgüp'ten Kapadokya bölgesinin genelinde oluşturulan parkura doğru yürüyüşe çıktılar. Geçen yılın şampiyonu Litvanyalı atlet Gediminas GRINIUS 114 km'lik parkuru 17:56'da tamamlayarak Ürgüp'te başladığı yarışı Ürgüp'teki finish noktasında bitirdi.
Yine Cumartesi günü saat 10:00'da 30K startı İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından verildi, yüzlerce sporcu aynı anda Kapadokya'nın patika yollarında yürümeye başladı. Tüm startların verilmesinin ardından bir açıklama yapan Organizasyon Argeus Travel Events Aydın Ayhan Güney: Uzun zamandır beklediğimiz Kapadokya Ultra Trailin her iki startının da verildi. Güney,başarılı ve güzel bir organizasyon olduğunu ifade etti.
 
"1600’e yakın kayıt vardı, 1.400 civarında koşucu start aldı, 64 ülkeden koşucumuz var. Geçen yılki dünya şampiyonun da aralarında olduğu bir çok dünyaca ünlü atletimiz var, Dünyanın en iyi 20 atletinden 7-8 tanesi burada. Yarış başladı sorunsuz devam ediyor. Finishleri beklemeye başlayacağız."
Tüm yarışlar sona erdikten sonra Pazar günü Ürgüp'te eğitim gören 1,2,3 ve 4. sınıfların katılımıyla çocuk koşusu düzenlendi. Cumhuriyet Meydanının etrafını dönerek start verilen noktaya gelinen koşuya yüzlerce çocuk katıldı.
Ödül Töreni Cumhuriyet Meydanında düzenlendi. Ürgüp şehir merkezinde başlayan ve 30, 60 ve 110 kilometrelik patika parkurlarda dereceye giren sporculara ödülleri, Ürgüp Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende verildi.
 
Kapadokya Ultra Trail koşusunun 114 Km'lik parkurunu tamamlayarak şampiyon olan Litvanyalı Gediminas Grinius, İlkokul  Öğrencilerinin katıldığı çocuk koşusunda çocuklarla birlikte koştu. Yapılan çekilişle yarışmaya katılan 15 çocuğa bisiklet hediye edildi.