İnternet ile birlikte insanlar çok geniş bir bilgi ağının içerisine girerken aynı zamanda iletişim için de muhteşem imkânlara sahip oldular. Bu doğrultuda birçok internet sitesinde aradıkları her bilgiye ulaşım sağlayan kişiler sosyal medya sayesinde de iletişim alanında inanılmaz bir yol kat etmiş oldular. Artık dünyanın farklı bir noktasında yaşanan olaydan insanlar anlık olarak haber alabilirken buna göre tüm dünyanın davranışları da değişebiliyor. Bu doğrultuda artık kişilerin internetsiz bir hayata düşünmeleri mümkün olmazken birçok farklı sağlayıcı tarafından internet hizmeti alınabiliyor. Dünyanın belirli ülkelerinde insan hakları arasında yer almaya başlayan internet ülkemizde de birçok ülkeye göre oldukça hızlı bir şekilde insanlara sunuluyor.
İnternet hizmetini hem en iyi şekilde almak hem de herhangi bir sorun yaşamamak isteyen kişiler bu hizmet için D-Smart’a başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. D-Smart tarafından sunulan yalın internet ile birlikte kişiler istedikleri hızlarda ve kotalarda internete sahip oluyorlar. Bu aşamada internet için gerekli olarak aylık vergilerin bir kısmı, modem ücretleri ve aktivasyon ücretleri gibi ekstralar da D-Smart tarafından hediye ediliyor. Böylece kişiler yalnızca aylık kullanım şartlarını belirledikten sonra D-Smart tarafından sunulan muhteşem internet kampanyasını kullanmaya başlayabiliyor. Bu doğrultuda sunulan internet paketleri kotasız olarak sunulurken artık bilgisayarlarda aylık kullanımlar 100 GB seviyesinin üzerinde olduğundan kota kullanmak mümkün olmuyor.
Bu doğrultuda D-Smart tarafından iki farklı internet seçeneği sunuluyor. Eğer kişiler D-Smart tarafından sunulan Fiber internet kampanyasını değerlendirmek isterlerse ayda yalnızca 49 TL ödeme gerçekleştiriyorlar. Bu ödeme doğrultusunda kişiler 10 Mpse’e kadar bir internet hızı alırken 50 GB adil kullanım kotası bulunuyor. Bu kota aşıldıktan sonra kişilerin hızlarında belirli seviyelerde düşüşler meydana geliyor. Ancak kotanın aşılması durumunda herhangi bir ekstra ücret talebi olmuyor. Buna ek olarak kişiler isterlerse aylık adil kullanım kotasını 50 GB daha yükseltebiliyorlar. Bu durumda da adil kullanım kotası 100 GB seviyesine çekiliyor. Bu durumda da kişiler ekstra 8 TL ödeme yapmaları gerekiyor. Kişilere sunulan bu hız yeterli olmazsa da kişiler 10 TL fark ödeyerek hızlarını iki katına çıkarabiliyor.
Buna ek olarak D-Smart tarafından ADSL kampanyası da bulunuyor. Fiber internet kampanyasının dışında kişilere 8 Mpse’e kadar hız sunuluyor. Bu kampanya için de adil kullanım kotası 50 GB olurken 100 GB’a çıkarmak için kişilerin 8 TL fark ödemesi gerekiyor. Eğer kişiler için bu hız yeterli olmazsa 2 katına çıkarma masrafı Fiber internete göre çok daha uygun düzeyde oluyor. 5 TL farkla birlikte kişiler ADSL bağlantılarında hızı iki katına çıkarabiliyorlar. Ancak bu aşamada kişilerin bulundukları bölgenin altyapısının da çok büyük bir önemi oluyor. Bazı bölgelerde hızlar maksimum 8-10 Mpse seviyelerine çıkıyor. Bu bölgelerde kişilerin hızlarını 2 katına çıkarmaları da bir işe yaramıyor. Bu sebeple kişilerin d samrt yetkilileri ile konuşarak altyapı konusunda bilgi alması gerekiyor.
Tüm bu seçenekler arasından kararlarını veren kişiler internet siteleri üzerinden rahatlıkla başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Bu işlemlerde kişiler adres bilgilerini ve kişisel bilgilerini eksiksiz bir biçimde girdiklerinde yetkili kişiler kısa süre içerisinde adreslerde oluyorlar. Bunun sonrasında internet bağlantısı profesyonel bir biçimde hazırlanırken sonrasında kişiler istedikleri gibi internetlerini kullanmaya başlıyorlar. Bu doğrultuda kişiler 24 ay taahhüt verirlerse bu fiyatları elde etmiş oluyorlar. Aksi durumda kişilerin ödemeleri gereken bedeller daha yüksek seviyelere çıkıyor. Bu durum da kişilerin avantajlarının kaybolması anlamına geliyor.