Manyetik kilit, düşük enerjili elektrik ile veya mıknatıs sistemi ile çalışan kapıları kilitli tutarak güvenlik sunan bir sistemdir. Manyetik kilit sisteminde mıknatısın etkin olması için elektrik akımına ihtiyaç duyar. Sisteme elektrik verildiğinde tutucu bölümlerin mıknatısı devreye girer ve güçlü bir şekilde karşılıklı iki mıknatısın birbirini güçlü bir şekilde tutmasıyla kapı kapanmış olur. Manyetik kilit ile kapalı bir kapının kapalı durmasını sağlayan mıknatıslara elektrik akımı verilmeden kapı açılması imkânsızdır. Buton yardımıyla elektrik akımı verildiğinde mıknatıslar birbirini bırakacak ve kapı açılacaktır.

Manyetik Kilit Nasıl Çalışır?
Yaşam alanlarında ve endüstri alanlarında, güvenliği artırıcı ve yaşamı kolaylaştırıcı olanaklar sunan manyetik kilitler modern olduğu kadar avantajlı bir kullanım koşulu da sunmaktadır. Manyetik kilit mıknatıslı kapılar genellikle 12v veya 24v ile çalışmaktadır. Bu mıknatısların 60 kilogram ile 1500 kilogram taşıma ve tutma kapasitelerine sahip olarak üretilir. Bu oranlar üretici firmaların tercihlerine göre değişiklik gösterebilir. Çalışma şekli elektrik akımı verildiğinde manyetik kilit mıknatısları birbirini tutar veya birbirini bırakır.

Kilit Özellikleri
Acil durumlar için, manyetik kilitler kolaylıklar sağlamaktadır. Bu nedenle manyetik kilit sistemleri mıknatıslı acil çıkış kapılarında kullanılabilmektedir. Özel yapıları ile doğal afetlerde yani; deprem, sel, yangın gibi durumlarda otomatik olarak devre dışı kalmasıyla kapılar açılarak kilit sistemi devre dışı kalır. Bu da acil durumlarda çıkış için büyük bir avantaj ve hız kazandırmaktadır.

Nerelerde Kullanılır?
Elektrikli kilit sistemleri olarakbilinen manyetik kilit sistemleri veyakilit karşılığı ürünleri acil çıkış kapılarında tercih edildiği gibi, iş yerleri için normal kapılarda da güvenli olduğundan kullanımı mümkündür. Hastanelerde, bankalarda, ofislerde kullanılmasının en önemli faktörü güvenlik faktörüdür. Manyetik kilit sistemleri, uzaktan kumanda, şifreli giriş çıkış, kart okuyuculu, hareket sensörü veya çeşitli giriş-çıkış seçenekleriyle kontrol edilebilmektedir. Güvenli oluşu ve uzaktan kumanda edilebilmesi site girişleri ve iş yeri girişleri için tercih edilebilir.
Daha detaylı bilgi ve manyetik kilit ürünlerini incelemek için sektörün en bilinen firması olan Netatek’in web adresini inceleyebilirsiniz : www.netatek.com.tr