Turizmde Yön Verenler ( TUR-YÖN ) Başkanı Recep Arısoy’dan Tur operatörlerine çağrı, yeşil pazarlamayı gündeminize alın, önemseyin göz ardı etmeyin. Dünya turizminde çok önemli bir yerde olduğumuzu söylüyoruz, söylüyoruz ama turizm de dünya ülkelerinden birçok konuda halen gerideyiz.

Dünya’nın dev firmaları yeşil pazarlamayı ciddiye alıp kendine çok önemli bir Pazar oluştururken, bizim dev firmalar bu pazarı göz ardı ediyor.
Arısoy’un açıklaması;
Dünya turizm endüstrisinde çevre ve çevrecilik önemli bir unsur olduğundan dünyanın dev turizm işletmeleri, bu konuya çok duyarlı ve hassaslar. 
Peki niçin ülkemizde bu konu önemsenmiyor? 
Dünya’nın birçok ülkesin de, çevre kirliliği, doğal hayatın zarar görmesi, tüketici eğilimleri, rekabet baskısı, devletlerin yasal yaptırımları ile dünya da birçok turizm işletmesi bu konuyu ciddiye alarak yeşil pazarlama anlayışını benimsemiş görünüyor.
Ülkemiz de niçin yeşil pazarlama geliştirilmiyor?
Dünya da yeeşil pazarlama anlayışı ve fonksiyonlarından biri olan yeşil ürün uygulamaları, ülkemizde niçin yeteri kadar gerçekleştirilmiyor?
Ülkemizde bu konunun üstüne düşülmediğini veriler net ortaya koyuyor. TC. Kültür ve Turizm Bakanlığının oteller için vermiş olduğu yeşil sertifikayı günümüze kadar ancak 24 otel almış.
TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yasayı 1993 yılında çıkarttı. 2013’e giriyoruz yasa çıkalı 20 yıl olmuş 20 yılda yeşil sertifikayı 24 otelin alması çok olumsuz değil mi?
Yeşil yıldız sertifikası alan otellerin azlığından şikayet ediyorum ama yeşil pazarlamaya yönelik adım atmış hiçbir tur operatörünü de duymadım.
Tur operatörleri neden yeşil pazarlamaya uzak duruyorlar?
Yeşil pazarlamanın önemi tartışılmaz. Yeşil pazarlama sektörün her kolunda çok önemli olmakla birlikte, bu kollara da ciddi olarak önem kazandırmakta.
Tur Operatörü, konaklama, hava yolu, yiyecek içecek.
Tur operatörü olarak “Travelocity” Travel For Good programı yaparak bu konuda çok ciddi adım attı.
Dünya’nın ilk büyük Online seyahat şirketi olan Trevelocity, dünya’yı sadece farklı insanların ve ülkelerin bir toplamı olarak değil, birbirini etkileyen, birbirini tetikleyen küresel bir ağ olarak tanınıyor dünya da.
Şirket, seyahat olayını “Seyahat, her defasında dünyayı daha iyi bir yer yapar “ sloganı ile bütünleştirip konuyu Misyon edinmiş.
Şirket ”Travel For Good programı” dahilinde müşterilerine çevre dostu seyahat çekleri de sunarak tüm müşterilerini bu konuya teşvik etmiştir.
Travelocity, 2006’dan günümüze kadar yaklaşık 24.00 bin ağaç dikerek dünyaya yaklaşık 29.00 bin ton karbon dioksit gazı salınmasına denk gelen oksijen kaynağı yarattı.
Şirket, dünya turizm endüstrisinde yaptığı bu faaliyetlerle , yeşil pazarlamayı ne kadar ciddi bir şekilde uyguladığını kanıtladı.
Voluntourism’ ile Travaelocity seyahat edenlere dünyanın birçok yerini görmelerinden daha fazlasını sundu. 
Ülkemizde yeşil pazarlamaya adım atarak Travaelocity gibi program yapan dünya’yı ve sektörü önemseyen tur operatörleri görmek istiyoruz ülkemizde.