Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda, Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünün tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Türkiye'deki tüm profesyonel turist rehberlerinin beklediği kanuna damgayı vurdu. 

AK Parti Milletvekili Emre Çalışkan'ın imzalamış olduğu önerge ile “Tur aracında rehber bulundurma zorunluluğu yoktur” maddesinin kaldırılmasıyla rehberlerin bu alanda istihdamına devam edilmiş oldu. 

Milletvekili Emre Çalışkan'ın kanunun hazırlanma sürecinde katıldığı komisyon toplantılarıyla uzun süredir üzerinde çalışmış olduğu kanun çalışması ile kanunun ilgili maddesi tasarıdan çıkarılarak rehberlerin istihdamına devam edilmesi sağlandı. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan resmi Twitter hesabından şunları yazdı: 'Kapadokyamızdaki Turist Rehberlerimizi ilgilendiren ve kanun teklifimizden çıkarılması talep edilen, 108 sıra sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanun teklifimizin 11.maddesinin teklif metninden çıkarılması için benim de imza sahibi olduğum önergemiz Gazi Meclisimizde kabul edildi.Ülkemizdeki ve şehrimizdeki turist rehberlerimize hayırlı olsun.' dedi.

Turizmcilerden Çalışkan vekile özel teşekkür!

Kapadokya'da turizmcilerle rehberlerin büyük bir mutlulukla karşıladığı gelişme sonrası Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Başkanı Özay Onur, Turist Rehberleri Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Hakan Eğinlioğlu ile birlikte AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan'ı TBMM'de ziyaret ederek Tüm meslektaşları adına teşekkürlerini ifade ettiler.