Kapadokya'dan balon turuyla peri bacalarının arasından süzülmenin zevkine varmadan, ünlü Kapadokya şarabından içmeden, gendime, dıvıl, düğün çorbası, sütlü çorba, ağpakla, nohutlu yahni, ayva dolması gibi yöreye özgü lezzetlerin tadına bakmadan, sayısı siz deyin yüz ben diyeyim bini bulan tarihi yerlerini gezmeden dönülmez.

Neler yok ki tarihi yerleri arasında Kapadokya'nın: yeraltı şehirleri, kilise ve manastırlar, kaya mezarları, müslüman ve Türkler'in bölgede yaptırdıkları cami, türbe, külliye, medrese, hamam, çeşme, imarethane, mektep ve kaleler, Nevşehir Müzesi, Ürgüp Müzesi, Hacı Bektaş Müzesi, milli park statüsünde olan Göreme Açık Hava Müzesi ve dünyaca ünlü peri Bacaları gezilmeden dönmek olmaz Kapadokya'dan.

Kapadokya'da görülesi yerler o kadar çoktur ki, tatil sürenizi uzun tutmanızda fayda vardır. Geçmişi 5 bin yıl öncesine dayanan el sanatları merkezi Avanos, açık hava müzesi ile Türkiye'nin dünyada en bilinen turistik yerlerinden biri olan Göreme, yeraltı şehirleriyle Derinkuyu ve Acıgöl, üç güzelleriyle Ürgüp, açık sarayıyla Gülşehir, mistik ortamıyla Hacıbektaş, yüzeysel sıcaklığı 100 dereceyi bulan şifalı sularıyla Kozaklı, Ihlara Vadisi, bölgenin en büyük kilisesinin olduğu Çavuşin, bizlere bölgenin geçmişi ile ilgili önemli bilgiler veren 200'e yakın yeraltı şehirlerinden Kaymaklı, Derinkuyu, Zelve ve Paşabağı, görmeniz gereken yerlerin başında yer alıyor.

Her yıl dünyanın birçok yerinden gelen iki milyon turistin, neden ülkemizin bu güzide şehrini seçtiğini düşünüyorsanız, sizin de bir an önce bu periler şehrini ziyaret etmenizi öneririz.

Kaynak:
 http://volvobenimle.com/VolvodanSectiklerimizDetay.aspx?Secilen=ea6674e7-ef4e-4401-98a1-69b489c41b73