NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya bölgesinin tanıtımda tek başına ayrı bir destinasyon olması gerektiğini söyleyen Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir, bu sayede bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısının da, geceleme oranlarının da artırılabileceğine işaret etti.

Demir, Kapadokya bölgesinde 1,8 olan geceleme ortalamasını 3-4 güne çıkarmaya çalıştıklarını, bunun için de bölgenin tek başına turizm destinasyonu olması gerektiğini belirterek, bölgenin bunun için gerekli tüm potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

Kapadokya'nın uçakla ulaşım imkanları artmadığı için paket turların bir parçası olmaya devam ettiğini dile getiren Demir,"1 hafta, 10 gün, 15 günlük paket turların içinde Kapadokya bölgesine bırakılan geceleme süresi 1.8. Kapadokya Havalimanı'na direk uçuşlar geçekleştiğinde bu sürenin daha da artacağına inanıyoruz. Turistler İstanbul ve Antalya'nın yanı sıra Kapadokya Havalimanı'ndan da karşılansa hem bu illerdeki yoğunluk azalır hem de ilave bir turizm potansiyeli değerlendirilmiş olur"