Kapadokya turizmcileri 2017 yılının Türkiye’nin yaşadığı tüm sorunlara rağmen olumlu geçtiğini 2018 yılında da bu çizginin yükselerek devam edeceğini ifade ediyor.
Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği (DERSİAD) Turizm Komite Başkanı ve Ak Parti Göreme Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Soydemir 2017 yılında Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan yaşadığı tüm saldırılara rağmen turizm açısından çok olumlu geçtiğini ve bu yükselişin 2018 yılında da devam edeceğini söyledi.
Soydemir açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Dünya konjonktüründe Türkiye’nin yenidünya düzenine göre stratejik hamleler yapması dışarıda olduğu gibi içeride de Türkiye düşmanlarını rahatsız ederek ülkemizi özellikle ekonomik alanda diz çöktürmeye çalışmışlardır. Ülkemiz buna rağmen dik durarak hem ekonomik alanda yatırımlarına hem de büyümesine devam etmiştir. Turizm alanında da 2017 yılı turizm verileri yaşanan bunca olumsuzluğa rağmen sevindirmiş ve 2018 yılı için de bizleri umutlandırmıştır. Turizm alanında yatırımlar hız kesmeden devam etmiş ve ülkemize farklı potansiyelden turist getirme çalışmaları da son derece başarılı bir şekilde sürdürülmüştür. Bugün artık Türkiye turizmi gücünü korumakta ve gücüne de güç katmaya devam etmektedir. Özellikle 2018 yılında Çin ve Japon turistlerin ülkemizde ciddi oranda gelmesi beklenmektedir. 2017 yılının turizm adına verimli geçtiğini ve 2018 yılının da bu anlamda büyüme ile beraber turizm açısından da yine verimli geçeceğine inanmakta ve bizlerde turizmciler olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
Kapadokya’nın aldığı ziyaretçilere değinen Soydemir, “Bölgemizi yaklaşık 2 milyon turist ziyaret etti. Bunun içinden en çok ziyaret gören yer ise her yıl olduğu gibi yine Göreme Açık Hava Müzesi oldu. Bu ziyaret verileri bizlerin daha çok hizmet sunmamız gerektiğini ve turizmde özellikle çeşitliliğinde artırılması gerektiğini bizlere veriyor” dedi.
Kapadokya’nın marka bir değer olduğunu da ifade eden DERSİAD Turizm Komite Başkanı Mehmet Ali Soydemir, özellikle ülkemizde yaşayan insanların da Kapadokya bölgesinin eşsiz doğasını görmeye gelmelerini gerektiğini de sözlerine ekledi.