Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da Japon turist sayısının önümüzdeki yıllarda daha da artacağı öngörülüyor.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir, derneklerinin de üyesi bulunduğu KAPHİB (Kapadokya Turizm Altyapı Birliği) olarak geçtiğimiz günlerde Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Jata Dünya Seyahat Fuarı'na katıldıklarını söyledi.

Bölgedeki özel sektör temsilcilerinin de yoğun bir katılım sağladığı fuarda Kapadokya bölgesinin büyük ilgi gördüğünü kaydeden Demir, fuarın oldukça verimli geçtiğini kaydetti. Kapadokya bölgesine gelen turistler arasında Japonların her yıl ilk sıralarda yer almasına karşın Jata Dünya Seyahat Fuarı'na ilk kez katıldıklarını kaydeden Demir, 'Bölgemize gelen turistler arasında Japonlar ilk sıralarda. Buna karşın bizler bu turizm fuarına ilk kez katıldık. Burada hedefimiz bölgeye daha fazla Japon turist çekebilmenin yanı sıra gelen turistlerin bölgede konaklama sayılarını arttıracak çalışmalar yaptı. Bu konuda da fuarda balon, yürüyüş turları gibi bölgedeki turizm aktivitelerini gösterme şansı yakaladık. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda hem ülkemize hem de bölgemize gelen Japon turist sayısında ciddi artışlar yaşanacak.” dedi.