Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin ve dünyanın merakla beklediği müjdeyi Millete Sesleniş konuşmasında açıkladı. Erdoğan canlı yayında Millete Sesleniş konuşmasında; “Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdiğini.” açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervi hakkında düzenlediği basın açıklamasında, “Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz, 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna-1 Kuyusu’ndaki sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervi hakkında basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfinin Karadeniz’de gerçekleştirdiğini söyleyerek, “Fatih Sondaj Gemimiz, 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna-1 Kuyusu’ndaki sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda” dedi.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından tüm yurt genelince olduğu gibi ilimiz Nevşehir'de de büyük sevinç yaşattı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında; "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın liderliği ve vizyonuyla Türkiye’yi geleceğe taşıyan tarihi bir günü yaşıyoruz. "Ne Doğu, ne Batı yeni eksen Türkiye" Elhamdülillah! İstikamet büyük ve güçlü Türkiye, tam yol ileri. Hayırlı olsun Türkiyem"

Teşekkürler Sn 
Recep Tayyip Erdoğan
 
Teşekkürler Sn 
Berat Albayrak

Teşekkürler Sn 
Fatih Dönmez

#MüjdelerOlsun

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe; "Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020'de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metroküp doğal gaz rezervi keşfetmiştir, 2023 yılında kullanmaya başlayacağımız ve ülkemizin kaderini değiştirecek olan yeni doğalgaz rezervimiz Milletimize hayırlı uğurlu olsun."

‘Aramakla bulunmaz, ama bulanlar arayanlardır...’ ve Tam Bağımsızlık ! cümlesi ile sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı; "Gözyaşlarımızla izliyoruz.. Hamdolsun"