Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Başkanı Özay Onur, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, Romanya Milli Güvenlik Danışmanı Ion Oprişor ve Polonya Milli Güvenlik Bürosu Başkanı ve Devlet Bakanı Jacek Siewiera'ya Kapadokya'yı gezdirdi.

Nevşehir Valisi Ali Fidan'ın ev sahipliğinde ki Türkiye, Polonya ve Romanya Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterlerinin Kapadokya gezisine Nevşehir Vali yardımcısı Kübra Karaalioğlu'da katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, "Kapadokya bölgesinin tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyada eşi bulunmayan çok özel bir coğrafya. Polonya ve Romanya'dan gelen konuklarımızda Kapadokya'dan çok etkilendiklerini dile getirdiler. Buradan çok mutlu bir şekilde ayrılıyoruz" dedi.

Peribacaları yeraltı şehri ve muhteşem doğası ile herkesi Kapadokya'ya davet eden Hacımüftüoğlu, bölge tanıtımı için kendilerine en güzel şekilde rehberlik eden NERO Başkanı Özay Onur'a da teşekkür etti.

NERO Başkanı Özay Onur, "Nevşehir Valimiz Sayın ali Fidan öncülüğünde, Türkiye, Polonya ve Romanya'nın saygı seğer Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterleri ile keyifli bir Kapadokya turu yaptık. Değerli misafirlerimize Kapadokya'mızı en güzel şekilde anlattık ve çok etkilendiler. Kapadokya'nın fazla bilinmeyen gizli kalmış hikayelerini, Kapadokya'daki doğal oluşumlar ve bölgedeki en özel yerlerini aktardık. Aynı zamanda Paşabağlarındaki dünyadaki tek kayadan oyma karakolu da gördüler ve çok mutlu oldular." dedi.

SEYFULLAH HACIMÜFTÜOĞLU KİMDİR?

Seyfullah Hacımüftüoğlu 2 Şubat 1960 tarihinde Trabzon'da doğdu. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1985 yılında Trabzon Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Sırasıyla,

  • Sakarya - Taraklı Kaymakamlığı,
  • Hakkari - Şemdinli Kaymakamlığı,
  • Kastamonu - Doğanyurt Kaymakamlığı,
  • Şanlıurfa - Ceylanpınar Kaymakamlığı,
  • Denizli - Serinhisar Kaymakamlığı,
  • Manisa - Akhisar Kaymakamlığı,

görevlerinde bulundu.

Devlet Personel Başkanlığı Başkan Yardımcılığı'nın ardından  2007-2009 yılları arasında Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu.  2007-2009 yılları arasında Başbakanlık müsteşar yardımcılığı yaptı. 29 Ağustos 2009 tarih ve 2009/15395 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Rize Valisi oldu  19 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete'te yayımlanan Valiler Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı müsteşarlığına atandı.

26 Eylül 2014 tarihinde Millî Güvenlik Kurulu genel sekreterliğine atandı.

Seyfullah Hacımüftüoğlu iki çocuk babasıdır.