Yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarının üretiminin önemli olduğu şu son günlerde yeni bir projeye imza atan Uçhisar Belediyesi Yeni Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) yapımını tamamladı.

Uçhisar Belediyesi Gücüne Güç Katıyor

İnönü Mevkiinde bulunan Uçhisar belediyesine ait 24 bin metrekare alan üzerinde yapımı tamamlanan bu proje sayesinde belediyenin elektiriği buradan karşılanmasıyla birlikte aylık yaklaşık 1 Milyon TL getirisi bulunmaktadır.

Uçhisar'da vatandaşlarımıza elektriği ücretsiz vereceğiz

Aylık enerji üretimi 975 KW olan bu proje ile ilgili Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü: “Bildiğiniz üzere tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde yenilenebilir temiz enerji kaynaklarına yöneliyor. Santralimiz enerji üretimine başladığında belediyemizin bütçesine yapacağı katkının yanında ülkemizin temiz enerji projelerine de destek olacak. Bu proje ile birlikte belediyemizin geliri arttıkça hizmet kalitemiz aratacak. Hizmet kalitemiz arttıkça Uçhisar için hayallerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu manada hemşehrilerimize yeni kuracağımız güneş enerji santrali sayesinde ücretsiz elektrik vermeyi planlıyoruz. Kasabamıza şimdiden hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.