CHP'nin Nevşehir Ürgüp ilçesinde İl Seçim Kurulu tarafından alınan seçimin yenilenmesi kararına yönelik itirazı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kabul edildi. Ürgüp'te de seçimler yenilenmeyecek.

YUMUŞ: "ÜRGÜP'TE HAK YERİNİ BULDU"

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan CHP Nevşehir İlk Başkanı Av. Bülent Yumuş; "YSK kararı ile hak yerini buldu. birilerinin sandıktaki Ürgüpün iradesini çalma girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Cumhuriyet h partisi genel merkezinden il ve ilçe örgütlerine kadın ve gençlik kollarına kadar topyekün hukuki mücadelelerini sonuna kadar takip ederek başardılar. emeği geçen herkese teşekkür ediuyorum." dedi.

Ne yaşanmıştı?

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 31 Mart tarihinde yapılan ve CHP'nin kazandığı seçim MHP'nin itirazı sonucu Nevşehir İl Seçim Kurulu tarafından iptal edilmişti. Nevşehir İl Seçim Kurulu nun aldığı bu kararı CHP derhal Yüksek Seçim Kurulu’na taşımıştı.

Ürgüp'te 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, 5 bin 170 oyla CHP adayı Ali Ertuğrul Bul kazanmıştı, MHP adayı Mustafa Öz ise 5 bin 134 oy almıştı.