Anadolu Gençlik Derneği Nevşehir Şubesi Yönetimi, Budist Milliyetçiliğini resmi ideoloji olarak benimseyen Burma Yönetimi’nin Myanmmar’da yaşayan Müslümanları katletmesine şiddetli tepki gösterdi ve dünya devletlerini akan kanı, işlenen vahşi cinayetleri durdurmaya çağırdı.Sadece Müslüman oldukları için adeta soykırıma tabi tutulan, ücretsiz çalıştırılan, doğan çocukları öldürülen, mevcut çocukları elleri ayakları bağlanarak nehirlere atılan Maynmmar’daki Müslüman halkın yok edilmek istendiğine işaret edilen açıklamada şunlara yer verildi:

“Myanmmar'da Budistlerin Müslümanlara yaptığı katliamların bir an önce durdurulması, dünya ülkelerinin derhal harekete geçmesi gerekmektedir.

Myanmmar’da Arakan Müslümanlarına karşı yöneltilen katliam Burma Hükümeti tarafından himaye edilmektedir.

Yıllardan beri Arakan Müslümanlarının üzerinde uygulanan baskılar, bugün ülkeden sınırdışı edilmeye, direnenlerin ise katledilmesine dönüştürülmüştür.

Arakan’da çocuk doğumları engellenmekte, dünyaya gelmiş çocuklar elleri ayakları bağlanarak nehirlere atılmaktadır. Müslüman olduğu anlaşılan halk, üzerlerine benzin dökerek yakılmaktadır.

Son bir ay içerisinde katledilen Müslüman sayısının 1000’i aştığı, bölgede bulunan insani yardım kuruluşlarının sadece tespit edebildikleri rakamlardır, gerçek katliamın boyutları ise gerçekten çok ürkütücüdür.

Yerlerinden yurtlarından sürülen, katliamlardan kurtulma çabası veren bu halk sadece ve sadece Müslüman olduğu için cezalandırılıyor.

Bu nedenle başta Türkiye olmak üzere, tüm Dünya Müslümanları üzerinde büyük bir sorumluluk bulunmaktadır.

Arakan’lı Müslümanların vahşi Budistlerin elinden kurtarılması, katliamların sona erdirilmesi için bütün Müslüman ülkeler işbirliği yapmalı, Uluslararası İslami kuruluşlar varlıklarını hissettirmeliler.

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ olarak vahşi Budistlerin Müslüman Arakanlılar üzerinde gerçekleştirdiği katliamları kınıyor, tüm dünyayı bu vahşete son vermek için harekete geçmeye davet ediyoruz”