Nevşehir Milli Eğitim Müdürü, öğrenci ve öğrenci velilerine bilgileri ulaştırabilmek için 8383 Mobil Bilgi Merkezinin kurulduğunu açıkladı.

 

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Milli Eğitim Bakanlığı ve GSM operatörleri arasında imzalanan protokolle öğrenci ve öğrenci velilerine bilgileri ulaştırabilmek için 8383 Mobil Bilgi Merkezinin kurulduğunu açıkladı. Büyükfırat, servisin ilk kullanımın OGES (Orta Öğretime Geçiş Sistemi) bilgilendirmesiyle başladığını kaydetti.

 

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ve GSM operatörleri arasında imzalanan protokolle öğrenci ve öğrenci velilerine; e-Okul sisteminde yer alan bilgilere, mobil ortamdan mesaj yoluyla bedelini ödeyerek sorgulama yapmaları veya servise üye olarak erişmeleri amacıyla 8383 Mobil Bilgi Merkezi kurulduğunu belirtti. Servisin ilk kullanımının OGES (Orta Öğretime Geçiş Sistemi) bilgilendirmesiyle başladığını ifade eden Büyükfırat, ilgili servise web üzerinden de http: //oges.meb.gov.tr adresine kayıt yaptırılarak ulaşılabileceğini açıkladı.