Ege Bölgesi’nde yer alan Muğla topraklarının bir kısmı Akdeniz içerisine girmektedir. Şehir Antik Karya bölgesinin en eski yerleşim yerlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Muğla’nın ünlü turizm bölgeleri Dalaman, Marmaris, Fethiye, Bodrum ve Datça olmaktadır. Bu bölgeler ülkemizde olduğu kadar Dünya’da da bilinen ülkemizin önemli turizm yerlerindendir. Dalaman turizm ile ünlendiği kadar askeri ve sivil havaalanı ile de öne çıkıyor.

Şehir Hisar dağı eteklerinden ovaya doğru yayılarak güzel bir kültürel eser misali bir görünüm sunar. Antik bir şehir olan Muğla adını da Selçuklu Türkleri’nin meşhur komutanları olan ‘’ Muğul Bey ‘’den almıştır. Muğul Bey bölgeyi Bizans elinden almış ve bu bölgeye ‘’ Muğul ‘’ adı verilmiştir. Zamanla şehrin adı Muğla olmuş ve günümüzde de bu isimler adlandırılmaktadır.

Muğla Gezilecek Yerler

Bodrum Antik Tiyatrosu: Klasik Çağ Bodrumu’ndan günümüze kadar uzanan anıtsal eser antik geleneğe uygun biçimde Göktepe’nin güney yamacına konumlandırılmıştır. Her tiyatroda 3 ana bölüm bulunur. Bodrum tiyatrosunda da böyledir. Bunlar: skene (sahne binası), cavea (oturma alanı) ve orkestra (yarım yuvarlak) olmaktadır.

Bodrum Kalesi: Üç tarafı da denizlerle çevrili ve iki liman arasında yer alan kayalık yarımada üzerine konumlanmış olan kale karaya kuzey yönünden bağlanmaktadır. Kalenin en yüksek yeri Fransız kulesi olmaktadır. Bunun dışında 4 adet daha kulenin olduğu bilinir.

Halikarnas Mozolesi: Kral Mousolos’un kız kardeşi ve karısı bu yapıyı Mousolos için inşaa ettirmiştir. Hem Yunan hem de Mısır mimarisinin bir arada göründüğü bu yapı dünyanın 7 harikasından biri olarak değer görnmektedir.

Yediler Manastırı: Manastır Bafa gölüne manzarası olan bir yapıdır. Binlerce turist tarafından ziyaret akınına uğrar. Ancak yaya olarak 3 saatlik bir yolculuk gerektirmektedir. Manastırın Kapıkırı ve Gölyaka’da ki bölümleri Hristiyanlar için kutsal yerlerden biri olarak kabul görüyor. Sizde bu tarihi dokunun içinde geçmişe doğru yolculuk yapmak istiyorsanız otobüs bileti ayırtmayı unutmayın!

Sarıgerme Plajı: Birbirinden mühim ve berrak plajları ile öne çıkan Muğla’nın sahip olduğu plajlardan biri Sarıgerme olarak karşımıza çıkıyor. Bölge bilhassa yaz turizminin önemli bir noktası olmaktadır.

Muğla’yı ziyaret etmek için otobüs biletinizi Bilet.com’dan alabilirsiniz. Bilet.com’da seferleri sorgulayabilir, fiyatları karşılaştırabilir ve en uygun bileti kredi kartı veya banka kartınızla online satın alabilirsiniz.