3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Nevşehir Valiliği öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda program düzenlendi.

Programa; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Eşi Songül Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, Rektör Yardımcısı: Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener ve Eşi İlknur Şener, kurum müdürleri, Engelli Sivil Toplum Kuruluşları, üyeleri ile aileleri, Rehabilitasyon Merkezi eğitmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi Koordinatörü Öğretim Üyesi Dr. Ali Kaya, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener'in “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” konulu konuşmaları, Engellilere Hizmet Sunumu kısa film gösterimi ve Nevşehir Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Fizyoterapist Nazmiye Uzlaşır, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Doç. Dr. Ahmet Yıkmış’ın konuşmaları ile devam etti.

Vali Aktaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Plaket töreninin ardından Fuayene Alanında Özel Gereksinimli Bireyler El Sanatları Sergisi’ni gezen Vali Aktaş, Özel Gereksinimli Bireylerle Birlikte Hemsball Oyunu’na katıldı.