Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda  Nevşehir'de, “Genç Bilaller Ezan Okuma” yarışma yapıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Bilaller İmam Hatip Ortaokulları ve Liseleri ezanı güzel okuma yarışması Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu koordinesinde Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Programa Milli Eğitim Müdürümüz Murat Demir, Müdür Yardımcısı Murat Saltık, İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, İmam Hatip Platformu Başkanı Mustafa Yavuz, STK Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Genç Bilaller İmam Hatip Ortaokulları ve Liseleri ezanı güzel okuma yarışması sonucunda;

İmam Hatip Ortaokulları arasında dereceye giren öğrencilerimiz;

1.Ömer Daba -Nevşehir Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu

2.Barış Akkuş –Nevşehir Mehmet Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu

3.Muhammed Emir Ucal- Acıgöl Karapınar İmam Hatip Ortaokulu

Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında;

1.Mustafa Güneş -Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesi

2.Türkay İlhan-Ürgüp Anadolu İmam Hatip Lisesi

3.Yakup Yusuf Doğan- Acıgöl Anadolu İmam Hatip Lisesi

        Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini Milli Eğitim Müdürümüz Murat Demir verdi. Dereceye giren öğrencilerimize, onları yetiştiren öğretmenlerine ve idarecilerine teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Lise ve ortaokul kategorisinde birinci olan öğrenciler, önümüzdekli günlerde yapılacak olan bölge yarışmasında Nevşehir'i temsil etme hakkı kazanacak.

Proğrama katılan Diyanet Sen Nevşehir İl Başkanı Ahmet Aydemir, "İmam Hatip öğrencileri Ezan yarışmasındayız.  Ezan davettir. Güzel okunan ezan namaza icabet etmeyi daha çok teşvik eder. Geleceğin Minare bülbülleri yetişiyor.Ben yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.