“Mevlid-i Nebi Haftası” münasebetiyle Nevşehir İl Müftülüğü tarafından gençlerimize cami alışkanlığını kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla düzenlenen “Sabah Namazı Gençlik Buluşması” programı, Merkez Hacı Rasim Uzer Camii’nde gerçekleşti.

Programa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları Nazım Haksever, Yaşar Bolat, İlçe Müftüleri, İmam Hatip Platformu Koordinatörü, İmam Hatip Lisesi Müdürleri Mustafa Kılınç, Ali Rıza Örtlek, Veli Sağır, Mehmet Demir ve İmam Hatip Ortaokul Müdürleri ve Öğretmenleri, Nevşehir KYK yurtlarında kalan kız ve erkek Üniversite öğrencileri, STK Gençlik Kolları, İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri ve Gençlik Merkezi Öğrencileri ve vatandaşlar katıldılar.

Sabah ezanından sonra başlayan programda Nevşehir İl Müftülüğü Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim tilavet ettiler. İl Müftü Yardımcısı Nazım Hakseverin yaptığı İstiğfar Duası, Tesbihat, Tezkirat ve Hatim duasından sonra İl Müftü Yardımcımız Hafız Yaşar Bolat Sabah namazını kıldırdı. Hafız AdemDartarın okuduğu Kur’an-ı Kerimden sonra İl Müftüsü Öztürk gençlere kısa bir konuşma yaptı.

İl Müftüsü Öztürk, “Sevgili gençler: Hadisi Şerif’te efendimiz (sav) buyuruyor ki “Bir kimse evinde güzelce temizlenir, sonra Allah’ın farzlarından bir farzı yerine getirmek için Allah’ın evlerinden birine giderse, attığı adımlardan her biri bir günahı silip yok eder; diğer adımı da onu bir derece yükseltir.”

Sabah namazını kılanlar hakkında Efendimiz (sav) yine şöyle buyuruyor; "Sabah namazını kılan kimse Allah'ın himayesindedir. Allah’ın emniyetindedir. Allah bu himayesinden dolayı da kulundan başka bir karşılık istemez.” Hoş geldiniz sizleri tebrik ediyorum. Cenabı Allah nefsinin heva ve heveslerini kötü arzu ve isteklerini terk eden ve Allah’a ibadet eden gençleri sever.

Gençler her türlü şeytani, nefsani yollara karşı koyarak, bunları yapmaya gücü olduğu çağda şeytana tokat vurarak, nefsi emmaresiniayak altına alarak, sıcak yatağından kalkıp da bugün camiye gideceğim, orada namaz kılacağım diyorsa; işte bu genç Allah’ın sevdiği gençtir Allah’ın sevdiği kuldur. Allah’ın sevdiği kişi olmak istiyorsak buna devam edelim.

Sevgili peygamberimiz müjdeliyor ve buyuruyor ki; “Allah, yedi sınıf insanı hiçbir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde(arşının) gölgesinde gölgelendirecektir. (Bunlar, şu özelliğe sahip müminlerdir):

1. Adil yöneticiler

2. Rabbine ibadet ile yetişen gençler

3. Kalbi mescitlere bağlı olanlar (yani namazlarını cemaatle camilerde kılanlar)

4. Allah için birbirlerini seven, Allah için bir araya gelen ve Allah için ayrılan kimseler

5. Asil ve güzel bir kadın kendisini arzu ettiği hâlde ‘ben Allah’tan korkarım’ diyerek iltifat etmeyen kimseler

6. Sağ elinin verdiğini sol eli bilmeyecek kadar gizli sadaka verenler

7. Tenha yerlerde Allah’ı anıp gözyaşı dökebilenler.”

Evet sevgili gençler, güzel ve mevki sahibi bir kadının gayr-i meşru davetine "Ben Allah'tan korkarım" diye yaklaşmayan genç. Böylesine bir davete içinden veya açıkça "Ben Allah'ın emrine muhalefet etmekten veya O'nun azabından ve gazabından korkarım" diyerek yaklaşmayan, nefsini koruyan kişi gerçekten büyük bir yiğitlik göstermiştir. "Allah'tan korkan kurtulmuştur." müjdesi gereği onun da ödülü ahiretteki sıkıntılardan kurtulmaktır. Bu husus, her türlü gayr-i meşru kadın-erkek ilişkilerinin kitle iletişim ve haberleşme vasıtalarıyla yaygınlaştırılmaya çalışıldığı günümüzde çok daha büyük önem arz etmektedir.

Sevgili gençler, Müslüman birey için en önemli hasletlerden biri;edep, haya, iffet ve namustur. Cömertlik güzeldir ama zenginde daha güzeldir.Sabır güzeldir ama fakirde daha güzeldir.İffet,haya, edep güzeldir ama kadında daha güzeldir, gençlerde daha güzeldir. Allah'a kulluk içinde serpilip büyüyen genç, gençlik yıllarını namazlı-niyazlı dindar bir çizgide geçiren genç, nefsini Allah'ın emirlerine muhalefetten korumuş, heva ve heveslerin, şehevî duygu ve arzuların etkisine karşı koymuş genç arşın gölgesine girecek ve cemalullahı görecek gençtir.Bu büyük bir lütuf tur.Bu uğurda hepinize başarılar diliyorum,yolunuz bahtınız açık olsun,Allah yardımcınız olsun”diye sözlerine devam eden İl Müftüsü Öztürk;Bundan 1447 sene evvel çöle bir nur doğduğunu Alemlere rahmet Hazret-i Muhammed’in Dünyayı teşrif ettiğini ve kısa zamanda insanları karanlıklardan aydınlığa kavuşturduğunu, bu nedenle O’nun doğumunun Dünyanın en önemli hadisesi olduğunu belirterek hepinizin “Mevlit Kandilini” ve “Mevlidi Nebi Haftasını” tebrik ediyorum ve hepinizi Kapadokya kültür Merkezindeki programa bekliyorum dedi. M.A.Ersoy’un peygamberimizin doğumuyla alakalı“Bir Gece” şiirinin ilk mısralarını okuyarak sözlerini tamamladı. 

On dört asır evvel, yine bir böyle geceydi,

Kumdan, ayın öngördü, bir öksüz çıkıverdi!

Lâkin o ne hüsrandı ki: Hissetmedi gözler;

Kaç bin senedir, halbuki bekleşmedelerdi!

Nerden görecekler? Göremezlerdi tabii

Bir kere, zuhur ettiği çöl en sapa yerdi;

Bir kere de, ma'mure-i dünyâ, o zamanlar,

Buhranlar içindeydi, bugünden de beterdi.

Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta;

Dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi!

İl Müftüsü Öztürk, sabahın bu bereketli saatinde camiyi dolduran cemaate, gençliği temsilen katılan kız ve erkek öğrencilerimize öğrencilerimizi teşvik eden okul müdürlerine teşekkür etti. Programı teşrif eden,baştan sona takip eden ve namazdan sonra gençlerle özel ilgilenen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş;gençlerin ayrı ayrı hal ve hatırlarını sorarak Sabah namazı gençlik buluşmasına gösterdikleri ilgiden dolayı tebrik etti,başarılar diledi ve fotoğraf çektirmek isteyen gençleri geri çevirmedi.

Namazdan sonra cami çıkışında, bir hayırsever kardeşimiz tarafından katılımcılara sıcak çorba ikram edildi.Müftülük,Milli Eğitim,Üniversite,STK ve vatandaş işbirliği ile gerçekleşen manevi atmosferin teneffüs edildiği etkinlikten, gösterilen ilgi ve alakadan çok memnun kalan vatandaşlar bu gibi etkinliklerin sık sık tekrarlamasını istediler.