Nevşehir EHAD şubesi tarafından, Nevşehir’de hatimle teravih namazı kıldıran hafızlar onuruna iftar yemeği düzenlendi. Düzenlenen iftar yemeğine; İl Müftümüz Yakup ÖZTÜRK, EHAD kurucu üyesi Ali ÖZDEMİR, İl Müftü yardımcılarımız, Kurra Hafız Fatih AYDIN, Nevşehir EHAD Şube Başkanı Mustafa ÖZ, hatimle teravih namazı kıldıran hafızlarımız, Nevşehirin sevilen/sayılan, önde gelen hafızları, Nevşehir EHAD yönetim kurulu üyeleri ve misafirleri katıldılar.

Kuran ayı olan Ramazan ayında, bizi biz yapan önemli geleneklerimizden olan, Hatimle teravihin ne denli kıymetli bir vakıa olduğunun bir kez daha vurgulanması ve toplum nezdinde bir farkındalık oluşturmak gayesiyle düzenlenen iftar programında, Nevşehir EHAD Şube Başkanı Mustafa ÖZ açılış konuşmalarında; Teravih namazının hatimli olmasının manevi anlamda çıtanın yükseltilmesine vesile olduğunu, bu minvalde ileriki dönemlerde hatimli sabah namazı kıldırmak gibi uygulamaların da yaygınlaşması gerektiğini anlattı. Müslümanlar olarak birlik ve beraberliğimizin önemini vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ise önemli mesajlara değindiler ve şu temennilerde bulundular: “Dünyada en çok okunan ve yazılan kitap Kur’an’dır. Kur’an yaşayan bir mucizedir. EHAD kurucu üyesi sayın Ali ÖZDEMİR’e hoş geldiniz diyor ve Rabbim bu kutsal davanızda muvaffak eylesin. Hafızlık bilinç ve şuurunun gelişmesinde hafızlarımızın moral ve motivasyonlarının artırılmasında büyük katkısı olacağına inandığım dernek faaliyetlerinizde başarılı olacağınıza inanıyorum. Nevşehir’imiz de hafızların yetiştiği bir merkez olacaktır inşallah. Rabbim bizleri Kur’anı’ın hafızı olduğumuz gibi hamili olmayı da bizlere nasip etsin.”

EHAD kurucu üyesi Ali ÖZDEMİR de konuşmalarında şu önemli konulara dikkat çekti. “Bizler çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Birçok özelliklerimiz ve güzelliklerimiz var. Ama sahip olduğumuz en büyük potansiyelimiz genç ve dinamik bir nüfusa sahip olmamızdır.

Bizler de 10 yıl öncesinde gençlerimiz hafız olsun, hafız olan kardeşlerimiz Allah ve Rasulünün verdiği değerleri toplumla paylaşabilsin ve böylece vasıflı hafızlar olsun, vatanına ve memleketine faydalı insanlar olsunlar diye böyle bir dertle, böyle bir heyecanla aşkla EHAD (Evrensel Hafızlar Derneği)’ni kurduk. Ülkemizde hafızlık gibi ulvi bir görevi icra eden kardeşlerimizin bir çatı altında toplanması ve kendinden sonra gelen nesillere rehberlik yapması amacıyla bir dernek kurulması fikrinden yola çıkarak EHAD (Evrensel Hafızlar Derneği)’ni kurduk. Amacımız, hedefimiz Kur’an-ı Kerim’e hizmet etmektir. EHAD (Evrensel Hafızlar Derneği) olarak bizim üç temel amacımız vardır: Birincisi; 28 Şubat sürecinden sonra hafızları ve hafızlığı teşfik etmek. İkincisi; Kur’an-ı Kerim’in sahih bir okuyuşla okunmasına katkıda bulunmak ve bu amaçla Tashih-i Hurf Kursları ve buna benzer çalışmalarla Kur’an okuyucularına yardımcı olmak. Daha çok gencimizin Kur’an’la buluşmasına yardımcı olmak, onlara rehber olmak. Üçüncüsü; Hafız kardeşlerimiz tek kanatlı kuş olmasınlar diye hafızlık vasfını da muhafaza ederek çeşitli mesleklerde çalışarak bu güzel ülkemize hizmet etsinler istiyoruz.”

İftar programının sonunda hatimle Teravih Namazı kıldıran hafız imam hatip hocalarımıza Nevşehir EHAD şubesi tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.