Nevşehir Merkez Köy ve Kasabalarında görev yapan din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri Nevşehir İl Müftülüğünün organizesiyle Din görevlisi Ali Şeker’in sponsorluğunda verilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Ramazan ayı münasebetiyle yoğun bir tempoda çalışan Nevşehir'deki din görevlileri birlikte iftar yapmanın ve kaynaşmanın sevincini yaşadılar.

Uçhisar Bindallı Restaurantta düzenlenen iftar programına İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları Ali Gülden, A. Celalettin Altunkaya, Şube Müdürü, Vaizler, Daire Personeli, Nevşehir Merkez Kasaba ve Köylerinde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar ile Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı iftar yemeği Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İftar yemeğinde görevliler birbirleriyle daha sıcak bir ortamda dostluklarını pekiştirme fırsatı buldular.

İftar yemeği sonrasında kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk, “Böyle bir nezih ortamda bizlerin bir araya gelmesini sağlayan Sayın Ali Şeker hocamıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Müftü Öztürk; “Gönül ne çay ister ne çayhane gönül sohbet ister çay bahane” “Yemek, içmek amaç değil, bir araçtır. Bu kadar Meslektaşın, amiriyle, memuruyla bir arada olmasını çok anlamlı ve çok faydalı buluyorum. Bu gibi organizelerin devam etmesini, dolayısıyla birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini diliyorum” dedi.

Din görevlisi Ali Şeker ise; “Öncelikle davetimize kabul etmenizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ramazan ayı olması münasebetiyle böyle bir iftar yemeğinde bir araya gelmek benim için ayrı bir mutluluktur. Biz Din görevlileri İslam'ı hem tebliğ hem de temsil etmek durumunda olan kişileriz. Böyle bir hizmeti bana nasip ettiği için Rabbime hamd ediyorum” dedi.

İftar programı İl Müftüsü Yakup Öztürk'ün yaptığı yemek duasıyla son buldu.