Nevşehir İl Müftülüğü tarafından, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S.)’in doğduğu gece olan Mevlid Kandili dolayısıyla düzenlenen Mevlid Özel Programı’na katılan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve oğlu Ahmet Aktaş, vatandaşlarla birlikte geceyi idrak etti.

Nevşehir Merkez Alibey Camii’nde Akşam namazı sonrası başlayan Mevlid Kandili programında,İl Müftülüğü İlahi Ekibince Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim, salâvatlar, tekbirler ve ilahiler okundu.

Akabinde de; İl Müftüsü Yakup Öztürk, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S.)’in doğduğu gece olan “Mevlid Kandili”konusunda sohbet ederek;“Bu gece, tüm İslam âleminin peygamber sevgisi etrafında birleştiği bir gecedir. Vatanımızın birliği, dirliği için dua edip, af dileyeceğiz” dedi ve kılınan yatsı namazı sonrası okunan Hatm-i Şeriflerin, Mevlid-i Şerifin ve salâvatların duasını yaptı ve tüm şehitlerimizin ruhuna bağışladı.

Duanın ardından program sona erdi. Cami çıkışında cemaate şerbet, lokum ve kek ikram edildi.

Programlar sonrası vatandaşlarla sohbet eden Vali İlhami Aktaş, vatandaşlarımızın ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebriketti.

İl Müftülüğü tarafından organize edilen Mevlit Kandili Özel Programına; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve oğlu Ahmet Aktaş, İl Müftüsü Yakup Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.