Nevşehir’in Karacaşar kasabasın'da Sonbahar Mevsiminin Kendini İyiden İyiye Hissettirdiği bu Günlerde Karacaşar Kasabasın,da Bir Kayısı Ağacının Çiçek Açması Görenleri Şaşırttı.

 

Karacaşar Kasabası Cumhuriyet Mahallesi'nde Oturan Mehmet ATAR ait evin bahçesinde bulunan kayısı ağacı çiçek açtı. Mehmet ATAR , bahçesinde bulunan kayısı ağacının eylül ayında çiçek açmasını şaşkınlıkla karşıladığını söyledi. Hayatı boyunca böyle bir şeye ilk defa şahit olduğunu belirten ATAR İlk defa Kayısı ağacının bu mevsimde çiçek açtığını gördüm.

 

Kasabamız da  uzun ve soğuk geçen kış mevsimi nedeniyle Karacaşar,da 'da birçok meyve ağacının ilkbahar döneminde çiçek açmadığını gördüm. Belki de küresel ısınma ile birlikte iklim değişiklikleri doğanın dengesini etkilemiş olabilir. Bazen televizyonda haberlerde görüyordum. Fakat genelde Akdenizbölgesinde oluyordur diye düşünüyordum. Fakat bir sabah bahçemizdeki Kayısı ağacının çiçek açtığı dikkatimi çekti. Çok şaşırdım. Nevşehir kış memleketi, birkaç aya kadar havalar iyice soğur ve kar  yağar, bu çiçeklerde kurur diye konuştu.


Haber:Karacaşar Medya