Sigara, olmazsa olmazınız. Hayatta bırakamıyacağım dediğiniz şeylerden en önemlisi değil mi? Yeri geldi; “dostunuz,en yakın arkadaşınız” oldu değil mi? Bundan sonra sizin en yakın arkadaşınız benim. Sizin kötülüğünüzü, geri dönüşü olmayan hastalıklarla uğraşmanızı istemiyorum. Ben saf ve temizim, sizin en yakın arkadaşınızım..

Sigara, her geçen yıl milyonlarca insanı hayattan bırakan, çoluğundan çocuğundan koparan tek illet. Sigara içerek kendinize acımıyorsanız, arka da bırakacaklarınıza, organlarınıza acıyın. Hem ne gerek var! Madem bu kadar böbreklerini, cigerlerini maf etmek istiyorsun; maddi açıdan zarar vererek değil, gidip kazânca çevir. Yani bu kadar kendini önemsiz görüyorsun organlarını sat. Kendini önemsemiyorsan, beni önemse. Senin pis sigara kokunu ben veya bir başkası çekmek zorunda değil, yanlış anlama sadece seni bilinçlendiriyorum. Sigara şu yaşıma kadar beni öldürmedi, bu yaşımdan sonra öldürürmüymüş deme! Öldürmeyen sigara sakat bırakır, nasıl mı? İçerisinde bulundurduğu çok fazla nikotin sayesin de sesinizi kaybedip “guatr” adı verilen hastalığa yakalanabilirsiniz ve geri dönüşü yok! Ne güzel yeri geldiğinde tiz sesiniz yeri geldiğiniz de aslanlar gibi kükreyebileceğiniz kalın telli bir sesiniz var, onu kaybetmeyin! Sigaraya vereceğin parayı çocuğuna ver çocuğun mu yok tabi olamaz! Sen yıllardır sigarayı iç iç iç,sonra da çocuğunun olmamasından yakın! Hey gidi hey, geleceğini düşünmeyen şimdisini düşünür mü?

Hiç farkettin mi bilemem ama sigara içen kesimin çoğu işci bak asla aşağılamıyorum sadece söylüyorum ve onların adına herkesten daha çok üzülüyorum. Aldıkları asgari ücret ve şu dönem de zorla ailesine ailesine para yetiştirmeye çalışıyor bir yandan da sigarayı pöfür pöfür içiyor üstelik bu gidişle yakalanacağı hastalığı veya ileri de arkasında bırakacaklarını hiç düşünmeden içiyor. Kendisini düşünmeyen bir başkasını düşünür mü? Sigara, evinizin hayatınızın bereketini, huzurunu kaçırır. Yeri gelir en düşük sigarayı almak için ailenden para istersin, vermez. Vermemek istediğinden değil senin düşünemediğin hayatının, sağlığının huzurunu ve mutluluğunu onlar düşünüyor.

Bugünden itibaren sigarayı bıraktım, bırakıyorum. Bana bir katkısı olmayan şeyi ne yapayım ben? Yok, bir yararı yok. Daha çok beni herkesten, ailemden, arkadaşlarımdan koparıyor.. Sigara bırakma yöntemleri için yazımız budur.. Sigarayı bırakma yöntemlerini fazla aramayın herşey beyniniz de bitiyor. Sigara nasıl bırakılır? Demeyin zaten böyle birşey arıyorsanız siz sigarayı bırakmak istemiyorsunuz; “bir bakayım belki bırakırım” diyorsunuz.. Sigarayı bırakma yöntemleri, Sigara nasıl bırakılır? Bunlar hep fasa fiso.. Sağlığını düşünen zaten bırakır, hiç başlamaz…Daha başka neden sonuç ilişkisi ARAMAYIN sorunu kendinizde ARAYIN. İsteyin olur istemeyen ÖLÜR...

Sigarayı bırakmak isteyenler dikkat! Bu videoyu izledikten sonra "sigarayı bırakma isteğinizi", "sigarayı bırakma kararına" dönüştüreceksiniz yada...

GÜNDE BİR PAKET SİGARA: 2 AYDA 60 PAKET!

Japon bilim insanlarının yaptığı sigara deneyi, 60 paket sigara içirilen bir ciğerin aldığı zararı gözle görülür biçimde ortaya koydu. Günde bir paket sigara içen kişinin 2 ayda ciğerlerinin aldığı hâl, sigaranın insan sağlığına verdiği zararın korkutucu boyutlarda olduğunu gösteriyor.

SİGARA İÇEN CİĞERDE SİYAH LEKELER OLUŞUYOR

Deneyde, 60 paket sigara içirilen gerçek bir insan ciğeriyle, hiç sigara içirilmeyen başka bir ciğer karşılaştırılarak aradaki korkutucu fark gözler önüne seriliyor. Sigara içen ciğerde siyah lekeler oluşmaya başlarken, sigara içmeyen ciğer işlevini rahat biçimde yerine getiriyor. 

İşte gerçek insan akciğeri ile yapılan sigara deneyi... 60 paket sigara içmek ciğerleri bu hale getiriyor.