Yerel seçimlere; içerisinde bulunduğumuz Eylül ayını saymazsak tam 6 ay var.

Artık yavaş yavaş şekillenmeye başlayacağını düşündüğüm Partilerin ittifak ve Adaylık süreciyle ilgili olarak, 31 Mart 2019 Pazar günü akşamı belli olacak Ürgüp'ün yeni belediye başkanı sonrasında 1 Nisan Pazartesi günü, "şaka" gibi bir sonuç görmemek için tüm partilerin, aday adaylarının adımını atarken bir kez daha düşünmesi gerektiği bir dönemeçteyiz.

İşte Ürgüplü Gazeteci Faruk Özzengin'in yaklaşan yerel seçimler öncesi kaleme aldığı "1 Nisan Şakası ve Yerel Seçimler" yazısı;

1 Nisan şakasının ne olduğunu merak edenler, 5 yıl öncesinde 10 Km yanı başımızdaki komşu ilçemiz Avanos'ta 30 Mart gecesi oyların 3 kez sayıldığı, 6 oy farkla seçimi kaybeden Avanos'un başarılı Belediye Başkanı Mustafa Körükçü ile görüşerek detaylarını alabilirler.

Yani seçmenin ve seçimin şakası olmaz.

Hep seçimden bahsediyoruz aslında ama tencerede pişirip kapağında yiyen kesimin yani bizlerin, son durumu pek iç açıcı değil, açıkça söylemek gerekirse millet seçimden ziyade geçim derdinde.

Seçim atmosferine girilmişken Dövizin ve zamların konuşulduğu bir süreçte Ak Parti'nin muhalefetten ziyade ekonomiyi düzetlmeye azami özen göstermesi gerekiyor. 

Bu konuyla ilgili naçizane tavsiyem yönetici noktasındaki kişilerin sıkıntıları görmezden gelmek yerine, geç olmadan bir şeyler yapma konusunda harekete geçmesi olacaktır.

Geç kalındığı takdirde sandıktan ne çıkacağı belli olmaz.

Ekonomiyi düzeltmekten başka bir çıkar yolu olmadığını, bunu da başararak seçime gideceğini düşündüğüm AK Parti kasım-aralık, CHP ise ekim-kasım aylarında belediye başkan adaylarını ilan edecek. 

Durum böyle iken Ekim ayı epey hareketli geçeceğe benziyor. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde Ak Parti'nin tecrübeli Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer ile ağzından Aday Adaylarına dair biraz laf alma düşüncesi ile bir gün öğle yemeğinde bir araya geldim.

Ali Bey, deyim yerinde ise, ser verdi, sır vermedi.

Teşkilat terbiyesinden olsa gerek seçim takvimi fiilen başlamadığından Aday Adayları ile ilgili bir tüyo alamadım.

Ama; Ali Özer ile yemekte geçen yaklaşık bir saat içerisinde ne pahasına olursa olsun Ürgüp'te yerel seçimlerde Belediyeyi Ak Parti ile devam ettirme noktasındaki kararlılığına şahit oldum.

Aynı gün içerisinde Ak Parti Ürgüp İlçe Teşkilatı'nın Genel Merkez MYK toplantısını aratmayacak katılım ve kalitedeki "Genişletilmiş Haftalık Toplantısında" yer aldım.

Ana kademesi ile, Gençlik Kolları ile Kadın Kolları ile tam bir teşkilat.

Belediye Başkanı ile, Belediye Meclis Üyeleri ile Milletvekili ile Ürgüp'ü 31 Mart 2019'a taşıyacak kalitede bir ekip.

Heyecanı ve samimiyeti ile 50'den fazla kişinin katılımıyla 20:00'de başlayan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Ali Özer'deki yerel seçimde Ürgüp'te Ak Partili Belediyeden vazgeçmeme noktasındaki kararlılık teşkilatın her kademesinde var.

Ak Parti'nin başarısı da zaten bundan, yani gönül işi olmasından geliyor.

Toplantı sonunda Nevşehir tarihinin en samimi ve doğal bulduğum Milletvekili olan Mustafa Açıkgöz'e sorular, talepler, öneriler kısmına geçildi. 

O toplantıda bence sorulması gereken soru: "Mevcut ekonomik tablo ile mi yerel seçime gideceğiz? Gelen zamları evlerinde ziyaret ettiğimiz insanlara nasıl açıklayacağız? Bununla ilgili çözüm önerileriniz nedir?" olabilirdi.

Ama sorulmadı. 

Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün genişletilmiş il başkanları toplantısında söylediği gibi "Dolar izah edilemeyecek bir şekilde yükseltildi."

Evet doğru, bunu görmezden gelince iyi Ak Parti'li olunmuyor. 

Ekonomik tablo ile ilgili fırsatçılara da uyarı devletin en üst kademesinden yani Reis-i Cumhur'dan geldi..

Erdoğan, bugünkü konuşmasında MHP ile ittifak sinyali de verdi, Yerelde ittifak olsa da, "zor" ama bekleyip göreceğiz bakalım.

Erdoğan konuşmasında gönüllere girmek konusuna vurgu yaparken, hasbiliğe de dikkat çekti. 

Ak Parti ile ilgili durum bu şekilde iken, tarafıma havuz medyası yakıştırmasının gereğini de yerine getirdikten sonra Ürgüp'te diğer partilerdeki son durumu ele alalım.

CHP Ürgüp'te 2 dönem öncesinin hayaliyle geçmişe dönme planlarını kuruyor.  Ürgüp'te berber koltuklarında son dedikodu, CHP'nin İYİ parti ile ortak aday çıkarma konusu. Adayları da evet tahmin ettiğiniz isim.

Ürgüp'ün derin adamlarından "eski kurtlarından" biriyle de yerel seçim konusuna girdik. Kendisi, o ismin bu dönem Ak Parti'den Aday Adayı olacağını söyledi. 

Ben sadece "Yok artık!" dedim.

Aday Adaylıklarını, dedikodudan da ibaret olsa dahi merak ettiğinizi biliyorum. Muhtemel isimleri yazımın sonunda paylaşacaktım ki, Başkan Erdoğan bugünkü konuşmasında kitabın en orta yerinden şu cümleyi söyledi.

"Sırtını partiye dayayan değil, karşılığı olan, güçlü, dürüst, tevazu ehli, toplumun içinde sevilen takdir edilen isimlerle mart 2019 seçimlerine gireceğiz. Kendisine Aday olduğu tevdi edilene kadar her arkadaşımız mevcut görevini layıkıyla yerine getirmeli. Belediye başkanlarımızdan yeniden aday gösterilenler, zaten işlerine ve seçim çalışmalarına devam edecekler. Bu bayrak yarışında görev değişikliği durumu ortaya çıkan arkadaşlarımızın ise yeni belediye başkanı gelene kadar en küçük bir eksikliğe, aksaklığa mahal vermeden vazifesini yürütmesi gerekmektedir. Seçimlere doğru giden süreçte eksiklik, aksaklık gördüğümüz yerlerde, ihtiyaç duyulması halinde teşkilatlarımızı revize edebilir, güçlendirebiliriz."

Kişisel twitter hesabımdan (@fozzengin) Genel Başkan Erdoğan'ın bu sözünü alıntılayarak tweet attım.

Twitter'de paylaştığım bu alıntıyı beğenenlerden 4'ü 2019 Mahalli İdareler seçiminde Ürgüp Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunacak.

Acaba 5 Nisan 2019 Cuma günü Ürgüp Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısına kim başkanlık edecek?

Allah bilir...

Sağlıcakla...