Kurban Bayramı tatilinin son gününde vatandaşlar piknik alanlarına akın etti. Sıcak havaları fırsat bilen aileler, yeşil alanlara akın ederken birlikte zaman geçirdi. Nevşehirlilerin tercih ettiği mekânların başında ise Avanos Kızılırmak Sahili Piknik Alanı geldi. Pikniğe giden vatandaşlar burada gülüp eğlendikten sonra geride bıraktıkları atıklar yüzünden alanda çirkin görüntüler oluştu. Piknikçilerin bu vurdumduymazlığı çevreciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Avanos Kızılırmak Sahili piknikçilerin vazgeçilmez uğrak yeri, Sıcak Yaz günlerinde serinlemek ve dinlenmek için bölge insanının akın akın geldiği  Kızılırmak sahili son günlerde pislikten geçilmezken bu sefer araçlarıyla binbir zahmetle yetiştirilen çimenlerin üstüne araç park edilmeye başlandı.

Evet Kapadokyanın incisi Avanos ancak sahip çıkılmalı,  hem geleceksin çimenlerin üzerinde oturacaksın top oynayacaksın yiyeceksin içeceksin pisliklerini bırakıp gideceksin hemde aracını bu güzelim çimlerin üzerine park edeceksin. Yazıktır Günahtır. bu kadarmı sahipsiz bu güzelim Kapadokyanın incisi Avanosumuzun sahil şeridi Kızılırmak içi Pislik Mezbelelik görüntü kirliliği aranıyorsa Yetkililerimiz önce Kızılırmak içinde bu görüntü kirliliğiyle mücadele etsinler etsinlerki bu güzelim nimetin kıymeti bilinsin bu güzellikler babadan Miras kalmış gibi har vurup harman savurulmasın.

Yaşanan bu rezalete Avanos Belediyesi başta olmak üzere tüm yetkililerin dur demesi ve gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz... 

İşte Bölge sevdalısı değerli hemşehrimiz Mustafa Taşkın'ın aşağıda paylaştığı kimbilir kaçıncı ÇÖP fotoğrafı! Bu güzelliği yaşamak varken istismar etmeyi, bozmayı, kirletmeyi seçmek anlaşılabilir değil. Çöpünü bir torbaya koyup 10 m ötedeki çöp kutusuna atmayı başaramayan ve bu pislik içinde yemek yemeyi içine sindirebilen insanlardan doğayı, Kapadokya'yı korumalarını beklemek bir hayal. Ama yinede yeni nesilden biz umutluyuz. Çocuklarımızı evde bizler okullarında öğretmenleri güzel bir şekilde yetiştirerek en azından geleceğimizi bu konuda yetişmiş bir birey olmalarını sağlayabiliriz.