Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması dolayısıyla kentin çeşitli mahallelerinde vatandaşlara şerbet dağıttı.

Belediye Başkanı Rasim Arı, İstanbul'un fethinin en önemli sembolü olan Ayasofya'nın 86 yıl sonra yeniden ibadete açılması nedeniyle kentin çeşitli mahallelerinde vatandaşlara ikramlarda bulundu.

Ziyaret ettiği Esentepe, Cevher Dudayev, 2000 Evler ve Sümer Mahallelerinde vatandaşların sıcak ve samimi ilgisi ile karşılaşan Arı, Nevşehir Belediyesi ikram çeşmesinden vatandaşlara şerbet, tatlı ve simit ikramında bulundu.  Çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Arı, vatandaşlarla sohbet etti.

Bugünün Türkiye’nin yanı sıra tüm İslam alemi için tarihi bir gün olduğunu ve Ayasofya’nın yıllar sonra yeniden ibadete açılacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Arı, “Ayasofya’nın Müze olması yönünde 1934 yılında Bakanlar Kurulu'nun aldığı bir karar vardı. Danıştay, bugün oy birliğiyle o kararı red etti. Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle birlikte de Ayasofya cami olarak Diyanet işleri başkanlığına devredildi. İnşallah 24 Temmuz'da burada ilk namazımızı kılacağız. Bu yıllardır ülkemizdeki her bir ferdin beklediği bir karardı. Uzun süredir hasretle, muhabbetle, heyecanla beklenen bir şeydi ki bu günde bunun heyecanını tüm Türkiye’de görüyoruz. Biz de şehrimizde onun anısına, onun hatırasına, onun sevgisine halkımızla kucaklaşıyoruz. Belediye olarak bu kararın üzerine şerbet, lokma, kandil simitleri dağıtıyoruz. İstanbul'daki heyecanı şehrimizde yaşamak istedik ve bunu da başardık" dedi