AA muhabirleri ile foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği fotoğrafları tek tek inceleyen Başkan Arı, haber, yaşam ve spor kategorisindeki fotoğrafları oyladı.

Arı, haber kategorisinde Behçet Alkan'ın "Mehmetçik çocukların yüzünü güldürdü", yaşam kategorisinde İsmail Duru'nun "Kapadokya'da balon keyfi", spor kategorisinde de Mustafa Yalçın'ın "Millilerden asker selamı" başlıklı fotoğraflarına oy verdi.

Arı, “Her bir fotoğrafın kendi alanında farklı bir değeri var. Spor kategorisinde Milli Takımımızın asker selamı verdiği ve şehrimizin dört bir tarafını süslediğimiz fotoğrafı, yaşam kategorisinde Kapadokya’mızın görsel güzelliğini yansıtan bir fotoğrafa oy verdim. Haber kategorisinde ise Behçet Alkan’ın Barış Pınarı Harekatı’nda çektiği fotoğrafını seçip oy verdik.” dedi.

Anadolu Ajansı’nın çalışmalarını gururla takip ettiği söyleyen Arı, görsel hafızanın daha kalıcı olduğunu bu yüzden fotoğraf haberciliğini önemsediğini ifade eti.

Arı, “Anadolu Ajansı’nın bürokraside olduğum ilk günden beri yakından takip ediyorum. Yöneticileri de benim çok sevdiğim ve değer verdiğim dostlarım oldu. Habercilik dünyada çok önemli ve milli meseleleri ön plana çıkararak yapılan habercilik çok daha önemli. Bu yüzden dünyanın dört bir tarafında Anadolu Ajansı çok iyi işler çıkarıyor.  Bazen görsel hafıza birçok şeyi daha iyi algılıyor. Bu anlamda Anadolu Ajansı’nın fotoğraflarla alakalı yaptığı çalışma çok değerli.” diye konuştu

AA Yılın Fotoğrafı Oylamasına katılarak oy vermek isteyen vatandaşların aşağıdaki link üzerinden oy kullanabilecekleri bildirildi

https://aa.com.tr/yilinfotograflari/ImageSlider.aspx?Category=1&PhotoId=9&OylamaPeriyodId=61&MediaId=2932