Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. İlyas Gökhan ve ekibiyle ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmada Uçhisar’ın köklü tarihine dair bilinmeyen birçok belge ve bilgiye ulaştılar.

Tüm bu bilgi ve belgelerin “Uçhisar Nüfus Defterleri” isimli kitapta toplanmasını sağlayan Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; “Uçhisar Kapadokya’nın zirvesi, merkezi ve kapısı konumundadır. Bu nedenle tarihinde de birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve multi-kültürel bir yapıya kavuşmuştur.

Uçhisar’ın önemini arttıran bir diğer özellikte bölgenin en yüksek kalesine sahip olmasıdır. Kaleler geçmişte savunma ve gözetleme amacıyla kullanılmaktadır. Bu da bölgeye Pers Dönemi’nden Osmanlı Devletine kadar geçen zamanda birçok medeniyetin yerleşmesini sağlamıştır. Bizim görevimiz gerek coğrafi gerekse tarihi olarak böylesine zengin bir beldenin tarihinin tanınmasını sağlamaktır. Tarih tıpkı insan hafızası gibi sürekli yeniden inşa edilmektedir. Bu yüzden yaşadığımız coğrafyanın tarihini bilmemiz toplumsal bilinç kazanmamızı sağlar. Bu çalışmanın hazırlanmasında emeği geçen Prof.Dr. İlyas Gökhan ve ekibine teşekkürlerimi sunarken verilen emeklerin değerli neticesi olan kitabımızı da Cumhuriyetimizin 97. yılı kutlamaları kapsamında kıymetli hemşerilerimizle buluşturacağız ” ifadelerine yer verdi.