Kalaba Belediyesi kadınlara istihdam sağlamak için "Hasır hamak örme" kursu başlattı. Kalaba Belediyesi bünyesinde açılan ücretsiz kurslarda eğitim görüp el emeği göz nuru eserler üreten kadınlar hem sosyalleşip hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, "Hasır hamak yapımı için 30 bayanımız öğrenime başladı. Bu sayı 60 olacak her ev bu imkan ve girişimden faydalanacak." dedi. 

 HEM ÜRETİYOR HEM DE EV EKONOMİSİNE KATKI KOYUYORLAR

Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, belediyelerin görevinin sadece alt ve üst yapı çalışmaları yapmak olmadığını aynı zamanda kültürel değerlere de sahip çıkarak vatandaşların sosyal alanda da kendilerini geliştirmelerine imkan sağlamak olduğunu belirtti. Kalaba Belediyesi olarak tarihe, sanata ve kültüre her zaman sahip çıktıklarını kaydeden Belediye Başkanı Yorgancı, "El sanatlarımızın yaşayarak gelecek nesillere aktarılması çok önemli. Ücretsiz kurslarımızda bu değerlerimiz yaşatılıyor, geleceğe aktarılıyor. Ayrıca hanım kardeşlerimiz el emeği göz nuru eserlerini de satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Emek veren, katkı sağlayan ve bizlere güvenerek kurslarımıza katılan herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.