Bulduğu her fırsatta Ankara’ya giderek Nevşehir’in sorunlarını dillendiren ve yapılacak olan projelerin takibini sürdüren Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı yine Ankara Bürokrasisinin peşini bırakmadı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ankara'da çeşitli Bakanlık ve Genel Müdürlükleri ziyaret ederek Nevşehir ile ilgili bazı projeleri hakkında da görüştü.  Gerçekleştirilen ziyarette, Nevşehir genelinde sürdürülen yatırımlar ele alındı. Nevşehir Belediyesi'nin yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı proje ve çalışmalar değerlendirildi.

Ankara’da bir dizi görüşme gerçekleştiren Başkan Arı yaptığı açıklamasında; "İlk olarak Ziyaretlerimize, Güne, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Değerli Ağabeyim Naci Ağbal'ı ziyaret ederek başladık. Kendisi ile İlimize yapmayı planladığımız projelerimizi istişare ettik. 

Oradan, TC. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'yu ziyaret ederek seçim sürecinde verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek şehre yapmayı planladığımız projeleri bir kez daha görüştük. 

Sonrasında, TC. Millî Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk'u ziyaret ederek İlimizde okullarımız ile ilgili verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Akabinde, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürümüz Sayın Mevlüt Aydın'ı ziyaret ettik. İlimizdeki su sıkıntımızın ortadan kaldırılması ile ilgili çalışmalarımızın son halini konuştuk. Yakında üç tane su depomuzun yapılmasına başlıyoruz" dedi.

Başkan Arı daha sonra, Maliye Bakanlığına giderek Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun ile bir görüşme gerçekleştirdi. Hazine arazilerinin de görüşüldüğü istişare toplantısında Belediye ve Milli Emlak arasında işlemlerin koordineli ve hızla yürütülmesi konusunda mutabık sağlanmış oldu.

Sırasıyla, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı ile Cumhurbaşkanlığı Personel Ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener'i ziyaret eden Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı daha sonra AK Parti Genel Merkezine giderek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı/Teşkilat Başkanı- İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir ve AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç ile de bir süre görüştü.

En son Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ı makamında ziyaret eden Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, burada dünyanın en büyük yeraltı yerleşiminin bulunduğu Nevşehir Kale bölgesinde sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgiler aktararak, bu bölgenin turizme kazandırılması konusunda istişarelerde bulundu.

"Kültür ve Turizm Bakanlığı ziyaretine ilişkin olarak "Turizme açacağımız Kale bölgesi ile ilgili görüşmelerde bulunduk, tam manasıyla bir işbirliği örneği gösterdik" diyen Başkan Arı; yaptığı açıklamasında, Bölgenin turizme kazandırılmasıyla birlikte, Nevşehir'in bu alanda önemli bir kazanım elde edeceğini ifade etti.

İşte Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın, gün içerisinde Ankara çıkarmasında ziyaret ederek görüştüğü Bakanlık, Kurum ve Kuruluşlar;

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,

Cumhurbaşkanlığı Strateji Ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal,

Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk,

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın,

Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun,

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, 

Cumhurbaşkanlığı Personel Ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener,

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı/Teşkilat Başkanı- İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir,

AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç,