Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı,TBB’de Düzenlenen “Avrupa Hareketlilik Haftası” Programına Katıldı.

Ankara'da Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 'Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Yılı Kampanya Tanıtım Toplantısı' düzenlendi.  Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politika Kurulu himayelerinde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliği ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Yılı Kampanyası Bilgilendirme Günü 21 Ağustos 2019 tarihinde TBB Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

Düzenlenen programın açılış oturumunda Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Sayın Christian Berger, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politika Kurulu Başkan Vekili Sayın Dr. Şükrü Karatepe, TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin'de konuşmalarıyla yer aldı.

Gün boyu süren etkinlikler çerçevesinde Sabah oturumunda Avrupa Hareketlilik Haftasına ilişkin sunumlar yapıldı ve katılımcı belediyeler arasında tecrübeler paylaşıldı. Bilgilendirme Günü'nün öğleden sonraki oturumu da, belediyeler açısından önem taşıyan üç konu olan belediye gelirlerinin arttırılması, Sıfır Atık ve Akıllı Kentler ile ilgili sunumlar ve tartışmalar ile tamamlandı.

Proğrama katılan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı; "Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 toplantısını önemsiyor ve buradan edineceğimiz yeni tecrübeleri de şehrimize uygulayabilme noktasında değerlendirmelerde bulunuyoruz" dedi..

Proğrama Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş'de katılım sağladı.