Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak ve dolu yağışı ilçe geneli ve köylerinde sel ve su taşkınlarının yaşanmasına neden oldu. Yaşanan sel nedeniyle can kaybı yaşanmazken tarla ve bağlardaki ekili ürünler büyük zarar gördü. 

Yoğun yağış nedeni ile birçok köyde oluşan sel sonrası vatandaşlar büyük sıkıntı yaşadılar. Özellikle Hacıbektaş ve Gülşehir ilçelerine bağlı Kızılırmak bucağındaki Karaburna, Kisecik, Karaburç, Yeşilli ve Şahinler köylerinde kuvvetli yağış ve dolu etkili oldu, ardından yağışlar beraberinde sele döndü.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bağlı Karaburna köyünde 17:30-18:30 saatleri arasında yaklaşık 1 saat süren yoğun yağış nedeniyle seller oluşurken, bazı köylerde de yoğun dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Karaburna'da yağan dolu bağ ve tarlaları beyaza bürürken, Haziran ayında ki bu görüntüler adeta kış günlerini aratmadı. Sel suları binlerce dönüm tarım arazisini de sular altında bıraktı. 

Sağanak yağış ve dolu nedeni ile üzüm bağları meyve bahçeleri nohut tarlaları ve buğday arpa gibi toprak mahsulleriafet nedeni ile zarar görmüştür.

Bölgede hasar tespit çalışmaları ise henüz yapılmadı.

İşte dolu köyü böyle vurdu!  Tüyler ürperten görüntüleri izlemek için TIKLAYINIZ!