Nevşehir İHH, Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şubesi, Türkiye Gençlik Vakfı ve NUDER tarafından “Yemen’deki Çocuklar Açlıktan Ölmesin” sloganıyla Monza Düğün Salonunda kahvaltı programı düzenlendi. Menüsünde simit, zeytin ve peynir'in yer aldığı ve gelirininin Yemen'e gönderileceği kahvaltı proğramına, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Vekili Ali Can Çağlak, Şube Başkan Yardımcıları Harun Öcal, Ahmet Emre Ergin, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Sami KemikkıranİHH Genel Başkan Yardımcısı Serkan Nergis, TÜGVA Nevşehir Temsilcisi Oğuzhan Alkan yer aldılar.

Programda konuşan İHH Başkanı Baki Öncel; “Bugün şehrimizden 3 bin - 3 bin 500 km uzaklıkta Yemen’de Çocuklar Açlıktan Ölmesin için bir araya geldik. Bizler inançlarımız gereği yardımlaşma ve dayanışmanın kutsal sayıldığını toplumun bireyleriyiz. Dünya’nın sırtını döndüğü ve görmezden geldiği ülkelere sırtımızı dönmemiz mümkün değildir. Bugün buradan elde edilen gelirler Yemen’e gönderilecek. Bu nedenle organizasyon da emeği geçen tüm iş birlikçi kurumlara ve katılım gösteren misafirlerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de, "Nevşehir İHH İnsani yardim Nevşehir temsilciliğinin düzenlediği Yemen’e yardım buluşmasında bir araya geldik‬ “Vakıf geleneğinin en güzel örneklerini yaşadığımız kadim şehrimiz #Nevşehir’imiz her daim dünya mazlumlarının yardımına koşmaktadır. Gönlü geniş hemşerilerimize şahsım ve tüm mazlumlar adına teşekkürler‬.” dedi.

Bütün dünya mazlumlarının gözünün Türkiye’de olduğunu belirten Vali İlhami Aktaş, İslam ülkelerinin başındaki yöneticilere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın merhameti gibi Allah onlara da merhamet versin diye temennide bulundu ve “Türkiye, mazlumlara yardım etmeye devam ediyor ve edecektir” dedi.

Yemen yararına gerçekleştirilen yardım toplantısı programının düzenlenmesinde, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Ücretli ve biletli olan programda sembolik olarak Yemen Kahvesi satıldı. Kalabalık bir katılımın sağlandığı programının geliri ise Yemen’e gönderilecek.

Program, yapılan duanın ardından sona erdi.