İstanbul Esenler Belediyesi Şehir ve Düşünce Merkezi yönetim kurulu üyeleri onuruna verilen sahura Şehir ve Düşünce Merkezi Bilim kurulu Başkanı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü katılmış ve Nevşehir Uçhisar Belediyesinin geleceğine yön verecek projeler değerlendirilmiştir.

Bir sonraki buluşmanın; Uçhisar Belediyesinin ev sahipliğinde Uçhisar’ ın Kent Kimliğine ve geleceğine katkı sağlamak adına Kapadokya’nın zirvesi Uçhisar’da yapılmasına karar verilmiştir.

Şehir ve Düşünce Merkezinin gayesi; Şehirlere dair kalıcı düşünceler ve çözümler üretmek, kent meselelerine yaklaşırken geleneğin birikimi ile gelecek arasında sağlam bir bağ kurmak, bugüne değin üretilen bütün değer ve birikimlere önyargılı yaklaşmadan var olanı bir olgu olarak görüp bu müktesebattan istifade ederek üretimlerde bulunmaktır. Kent hayatına insan ölçeğinde yaklaşıp sosyal süreçleri hesaba katarak yaklaşımlar geliştirmek, üretilen düşünceleri uygulama sahasına geçirecek çalışmalar yapmak ve Kent Kimliği oluşturmaktır.