14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçim sonuçları ne olacak? Nevşehir Seçim Sonuçlarını www.fibhaber.com sitemizden takip edebilirsiniz ...!

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir'de de seçmenler, 14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimi için sandık başına gidecek.

Cumhurbaşkanı adaylarının ve partilerin oy oranları ile seçim sonuçları il il, ilçe ilçe anbean www.fibhaber.com dan takip edilecek.

2023 Seçim Sonuçları Fibhaber.com'da Olacak

Fibhaber.com'un 2023 Seçim Sonuçları sayfası yine sonuçları hızlı, anlaşılır ve canlı olarak anbean aktaracak.

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ve genel seçim sonuçları, YSK'nın yayın yasağı kararının kalkmasının ardından Fibhaber.com'da olacak. 14 Mayıs seçimleri için en detaylı veriler, anlaşılır grafikler ve 14 Mayıs 2023 seçim sonuçları anlık ve canlı bilgilerle Fibhaber.com da yerini alacak.

YSK'nın seçim yasağının kalkmasının ardından Cumhurbaşkanı adaylarının ve partilerin oy oranları, il il ve ilçe ilçe 14 Mayıs 2023 seçim sonuçları karşılaştırmalı olarak bilgisayarınızda olacak.

SEÇİM SONUÇLARI FİB HABER'DE TAKİP EDİLECEK

Seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erecek. YSK'nın kararlarına göre saat 18.00'e kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak.

Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek. 

2023 SEÇİM SONUÇLARLARI ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU OY ORANLARI

Üzerinde T.C. Kimlik Numarası Olan Kimlik Belgenizi Unutmayın

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

Cep Telefonuyla Kabine Girmeyin

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

Oy Pusulasına Mühür Dışında İşaret Koymayın

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

Pusulaları Tek Zarfa Koyun

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

Oy Kullandıktan Sonra İmza Atmayı Unutmayın

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

Oylar Hangi Hallerde Geçersiz Sayılır?

"Evet" ya da "Tercih" mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde oylar geçersiz olacak.

Oy pusulasının bütünlüğünün bozulacak şekilde yırtılması veya koparılması, pusula üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaretin, isim, imza kaşesi veya parmak izinin basılması da kullanılan oyu geçersiz kılacak.

Ayrıca, oy pusulasının belirgin bir şekilde karalanması, çizilmesi veya işaretlenmesi, zarftan işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması hallerinde de oylar geçersiz sayılacak.

14 Mayıs 2023 Nevşehir Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

14 Mayıs 2023 Nevşehir Genel Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

Kaynak: Haberturk.com