Avrupa Birliği’nin İnsani Yardım Kurumu (ECHO) ve Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) ortak finansmanıyla, Mülteciler ve ev sahibi toplum için Toplum Temelli Sosyal Hizmetlerin Geliştirilmesi (CLIP 2) projesi, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği bünyesinde yürütülen ‘Güçlü Ebeveyn Güçlü Çocuk’ projesi eğitici eğitimi kapsamında 15-16-17 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen üç günlük eğitim Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleşti.

Eğitimin üçüncü günü Nevşehir Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkan Yardımcısı Av. Selen Cansın ÜLGER, çocuk hakları kavramı ve çocuk koruma temel ilkeleri, birleşmiş milletler çocuk haklarına dair sözleşmede çocuk hakları, ceza muhakemesi hukuku kapsamında çocuk suçlarında soruşturma ve kovuşturma usulü, çocuklara uygulanabilecek güvenlik tedbirleri, çocuklara karşı işlenebilecek suçların kapsamı, aile içi şiddet, çocuğun istismarı ve ihmali konularında altı saatlik eğitim verdi.

Nevşehir Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Selen Cansın ÜLGER, eğitim kapsamında çocuk hakları kavramını ceza hukuku bağlamında ele aldı. Çocuklara tüm evrensel haklar dahil olmakla birlikte öncelikle ‘çocuk olma hakkının’ verilmesinin önemini vurgulayarak;‘’çocuklar geleceğimizin temel taşıdır ve onların haklarına saygı göstermek, geleceğimiz için hayati önem taşır bu sebeple bu tarz eğimlerin pratik anlamda büyük önem taşıdığını, haklarımızın bilinmesi ve ihlal edilmemesinin yetişkinlerden daha çok çocuklar açısından önemli bir husus olduğunu’’ belirtti. ÜLGER devamında;Projede emeği geçen dernek başkan ve üyelerine, Nevşehir Baro Başkanı Av. Murat BOZ’A,  Nevşehir Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av. Hicran Çokçalışkan’a ve tüm komisyon üyelerine teşekkür etti.