15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen kanlı darbe girişiminin yedinci yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde’de çeşitli etkinliklerle anıldı.

İlk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında aziz şehitlerimizin kabirleri ziyaret edildi.

Ardından, Kozaklı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlama programı vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.

Proğrama, Kozaklı İlçe Kaymakamı Erkan Adıbelli, Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Alpak, AK Parti İlçe Başkanı Orhan Uçar, daire müdürleri, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar ile devam etti. Törende Kozaklı Kaymakamı Erkan Adıbelli ve Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu, halkımıza hitap etti.

Sonrasında anma töreni şiirler okunması, video gösterimleri ile devam ederken saat 22:30 dan sonra Demokrasi nöbeti tutuldu ve salalar okundu.

Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu, gücünü tarihten alan, Çanakkale’de olduğu gibi yedi düvele göğsünü siper edip inançlı yüreğinde ihaneti ve işgal girişimini yok eden ve bu aziz vatanı yeniden vatan kılan necip milletimizin şanlı zaferidir.

İşgal ve hain darbe girişimine kahramanca direnen, teröristler tarafından milli iradesine, birliğine ve bütünlüğüne karşı yapılan alçak saldırıları püskürten aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize şifalar diliyoruz." dedi.