Nevşehir’de son yıllarda gelişmeye devam eden yerleşim alanlarından biri de ERAS blokları. Blokların içerisinde hizmete açılan aile sağlığı merkezine ulaşabilmek özellikle yolun karşı tarafındakiler için deveye hendek atlatmak gibi bir şey.

Edinilen bilgiye göre 3 hekimin görev yaptığı H. Rabia Boyacı Aile Sağlığı Merkezine ERAS bloklarındaki sakinlerin ulaşımında sorun yok. Ancak merkezin yaklaşık 10 bin nüfusa hitap edebilmesi için hizmet alanına çevre yolunun karşı tarafındaki Türkmen blokları da eklenince durum bir hayli karışık hale gelmiş durumda.
Örnek evlerin yanı sıra 20 Temmuz mahallesinin bir bölümüne kadar ulaştığı belirtilen aile sağlığı merkezinden sağlık hizmeti alabilmek için genci, yaşlısı oldukça güç bir yolu takip etmek durumda. Keza, ERAS bloklarına şehir içi minibüslerin gitmiyor olması karşısında, 20 Temmuz mahallesinden bu aile sağlığı merkezine ulaşmak isteyen bir vatandaş Örnek evlerin alt geçidi kullanmak zorunda. Ve buradan da epey bir yürüme mesafesinin ardından var olan sağlığında da bir sorun olmazsa Aile Sağlığı Merkezine ulaşıp sağlık hizmeti alabilecek. Öte yandan Çevre yolu ortasına çekilen demir çitler de vatandaşın işini bir hayli güçleştiriyor. Aracı olan içinde durum farksız keza sağlık hizmeti alabilmenin faturası aracı olanlar içinde epey dolambaçlı bir yolun ardında.

Semt sakinleri yetkililerin başta düşünemediklerini en azından şimdi akıllarına getirip söz konusu yerleşim alanına uygun bir alt veya üst geçit yapılmasını istiyor.