Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bu yıl sekizincisi düzenlenen 8. Uluslararası Ortahisar Halk Dansları Ve Müzik Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. 

Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği festivalin açılışında kortej yürüyüşüne, katılım sağlayan misafir ülkelerin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerde büyük ilgi gösterdi.

Jandarma önünden festival alanına kadar gerçekleşen kortej yürüyüşünün ardından festivale katılan Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Ukrayna Makedonya (Üsküp) ve Kosava’dan gelen halk oyunları ekipleri ile Samsun ONDAK Gençlik Spor Kulübü halk oyunları ekipleri birbirinden güzel gösterilerini programı izlemeye gelen vatandaşlara sergiledi. Festivale katılan konuk ülkeler geleneksel kıyafetleri içerisinde, kendilerine özgü çalgılar eşliğinde sergiledikleri gösterilerle izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

Ortahisar Kalesi önünde ki Tepebaşı meydanında gerçekleşen ve çok sayıdavatandaşların büyük ilgi gösterdiği festivalin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu.

Halk dansları gösterilerinin ardından sahne alan, şarkılarıyla milyonları coşturan Ankara müziğini Türkiye'ye sevdiren ve hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine sahip olan Sincanlı Mustafa Taş Ortahisar halkına unutulmaz bir gece yaşattı.

Konser sonrası Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Sanatçı Mustafa Taş'a günün anısına plaket takdimi ve Ortahisarspor forması hediye etti.

Etkinlik alanını dolduran ve Mustafa Taş’ın şarkılarına eşlik eden vatandaşlar keyifli bir akşam yaşamanın mutluluğu ile Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş ’e teşekkür etti. 

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş yaptığı açıklamasında; "8.'si düzenledikleri festivalin amacı; Ortahisar'ımızı, Kapadokya bölgemizi ve ülkemizi tüm dünyaya tanıtmak, dünyadaki faklı kültürleri de Bölgemiz Halkı ve Ortahisar'a ziyaret eden misafirlerle bir araya getirmek. Bu vesile ile öncelikle Festivalimize yurt içi ve yurt dışından katılan tüm ekiplere, değerli sanatçımız Mustafa Taş'a ve aynı zamanda festivalimize katılım gösteren tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Festivalin ikinci gününde Ahmet Şafak'ın sahne alacağını ifade eden Başkan Ateş; " Aşkın ve Vatanın şarkıları Anadolumuzda sedalanmaya, yankılanmaya devam ediyor. Bu defa 12 Temmuz'da Nevşehir Ortahisar'da sizlerle biz olmaya geliyoruz. Büyük bir inançla birlikte coşku içinde şarkılar söyleyeceğiz. Haydi Ortahisar, haydi Nevşehir haydi Kapadokya bu coşku bizim." dedi.

Bu akşam (12 Temmuz Çarşamba) festivalin ikinci gününde Ahmet Şafak konseri ve 7 ülkeden gelen halk dansları gösterileri için tüm vatandaşlarımızı bu özel organizasyona bekliyoruz.