İlçenin büyük bir ihtiyacını gidermenin sevincini yaşadıklarını belirten Acıgöl Belediye Başkanı İsmail Çavuşoğlu, "Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde şehirlerarası otobüslerin yolcu indirme bindirme ve bilet yazıhaneleri şehir içinde bulunmaktaydı ve trafik olumsuz yönde etkilemekte kazalara sebebiyet vermekteydi. Bu nedenlerle Halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için Belediyemiz tarafından Çayırlık Mahallesi, Aksaray Caddesi üzerine yeni otobüs terminali yapılmış ve otobüs firmalarına tahsis edilmiştir.
Özellikle kış aylarında yağışlı soğuk günlerde orada bina olmasına rağmen yolcularımız orada hep kapı önünde bekliyorlardı. İlçemizdeki Gurbetçisi,öğrencisi, yine yolculuk için bekleyen vatandaşlarımız da tatil aylarında ve bayramlarda mağdur oluyorlardı. Tabi ki bundan büyük üzüntü duyuyorduk.Fakat artık ilçe halkına yaraşır Acıgöl ilçemize yaraşır bu terminal binasını hizmete açmış olmanın sevincini yaşıyoruz." dedi.

Buradan belediye olarak kar amacı gütmediklerini dile getiren Çavuşoğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

"Ve bunu da gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Yeni yapılan şehirlerarası otobüs terminali Kurban Bayramından önce açılarak hizmet vermeye başlamıştır.Ben bu hizmetin ilçemize, Acıgöl e hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah güzel günlerde ilçe halkımız bunu kullanır. Saygı sevgi ve şükranlarımı sunuyorum."