Acıgöl birlik festivaliyle  tarihi bir gün yaşadı...

Nevşehir'in Kapadokya'ya giriş kapısı Acıgöl ilçesi, bölgesel kültür ve sanat etkinlikleriyle tanıtılmaya devam ediyor. Bu sene ilk kez düzenlenen ve büyük bir coşku içinde gerçekleşen 1.Birlik Festivali, Acıgöl Pazar Yeri Açık Alanında  gerçekleşti. Acıgöllüler Birlik ve Beraberlik Buluşmasına siyaset, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarından önemli isimler katılım gösterdi. Acıgöl 1.Birlik Festivali yerel halkı ve sanatçıları bir araya getirdi.

Acıgöl'de 'Birlik Festivali' coşkuyla kutlandı

Acıgöl Eğitim ve Kültür Derneği, Acıgöl 1. Birlik festivalinde adeta yıldızlar geçidi yaşandı. Ömer Faruk Bostan, Havva Ögüt, Aycan Öner, Hulusi Gökmeşe, Melis Küçüköner, İbrahım Yıldız gibi isimlerin yer aldığı dev etkinlikte Nevşehir Protokolünün yanında Acıgöllülerde bir araya geldi.

Festival, düzenlenen öğle yemek proğramının ardından akşam saat: 19.00 da konserle başladı.

Acıgöl Eğitim ve Kültür Derneğinin ilk defa bu büyüklükte organize ettiği festivalde, Acıgöl belediyesi adına Acıgöl Belediye başkanı Mehmet Eroğlu ev sahipliği yaptı. 

Programa Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci, Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik, MHP Nevşehir İl Başkanı Ali Akkoç, Ülkü Ocakları Başkanı Musa Şevik, AK Parti Esenyurt ilçe Başkanı Harun Özer, İstanbul Nevşehir Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Şahin,  MHP Parti  Sultangazi İlçe Başkanı  İlçe  Başkanı Yusuf Özel, Kocaeli Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Paltacı, Tepeköy Dernek Başkanı Habip Türk, İş İnsanı Ertaş Raf Sistemleri sahibi Metin Ertaş, Nevşehirli Ünlü Şef Özkan Deveci,İş İnsanı Teksilci  Veyis Aydemir Yuva Köyü Dernek Başkanı Uğur Tekin, İnallı Dernek Başkanı Yusuf Özgül,  Ağıllı Dernek Başkanı Zeki Özer, İnallı Köyü Muhtarı Ahmet İnal, Tatlarin Kasabası Dernek Başkanı Hacı Yalvaç, Kaymaklı Kasabası Dernek Başkanı Ahmet Altınsoy, Suvermez Dernek Başkanı Erdoğan Yücel ve Karapınar kasabası ile Kurugöl, Ağıllı, Yuva, Kozluca, Tepeköy, İnallı köyleri dernek yönetimleriyle birlikte katılım gösterdiler.

Festivali FİB Haber Merkezine değerlendiren Acıgöl Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Tayfun Açıkgöz yaptığı açıklamasında;" İlçemizde ilk defa böyle bir organizasyon düzenlenmesine rağmen ilçe halkının gösterdiği büyük ilgi ve katılımlarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Her zaman hemşerilerimizin yanındayız...

İlçede farklı kültürlerini yaşatabilmesi birlik beraberlik içinde kaynaşması adına bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Acıgöl Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Tayfun Açıkgöz, “Biz her zaman hemşehrilerimizin yanındayız. Bu kültürün korunması ve yaşatılması milletimiz adına, gelecek nesiller adına büyük önem taşımakta. Acıgöl'de birlik hemşehri buluşmasının ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu tarihi günde birlik festivalimize emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Birbirimize kenetlenmemize bu festivaller vesile olacak

Bu tür festivallerle hem gelenek ve görenekleri yaşatmayı hem de İstanbul'da, İzmit'te, Darıca'da, Ankara’da velhasıl yurt içinde ve yurt dışında yaşayan tüm hemşehrilerimizi bir araya getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Tayfun Açıkgöz “Birlik ve beraberlik adına, Geçmişi olmayanın geleceği olmaz anlayışıyla yola çıkarak düzenlendiğimiz bu organizasyonda, gençlerimizin gelenek ve göreneklerini yaşayacağı ortamlar sunma, ilçelerini sevip sahip çıkmaları gayreti içerisindeyiz. Aile, akraba ve sülaleden sonra hemşehri gelir. Biz de bu yüzden Acıgöl Birliği için hemşehri buluşmasını “Büyük Aile” olarak isimlendirdik. Biz, memleketimizi Acıgöl'ümüzü Nevşehir'imizi tüm hemşehrilerimizi çok seviyoruz. Sosyal dayanışmayı ve kaynaşmayı daha da çok ön plana çıkacak, hep beraber vatanımıza ve milletimize sahip çıkacağız. Birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine ve birbirimize daha çok kenetlenmemize bu festivaller vesile olacak inşallah ”dedi.